Una exposició de maquetes reivindica el patrimoni arquitectònic local


Temes relacionats

Una exposició de maquetes recrearà diverso indrets de Collserola (23/nov/06)


  • Comparteix:

Dos visitants contemplant la maqueta dels Gausacs

Dos visitants contemplant la maqueta dels Gausacs

El Sant Cugat d'altres temps s'ha reivindicat aquest dilluns en la inauguració de l'exposició de maquetes 'Descobreix el teu poble', a càrrec del maquetista santcugatenc Jordi Roca. Prop de 40 persones s'han apropat a la Biblioteca Gabriel Ferrater per veure més de 20 reproduccions en miniatura d'edificis i llocs santcugatencs que amb el pas del temps han desaparegut o han canviat d'aspecte. L'exposició es podrà veure fins l'últim divendres de l'any.

La plaça dels Quatre Cantons i el cementiri de Sant Cugat vistos tal com eren fa unes dècades són alguns dels llocs que Roca ha reproduït a petita escala. Uns indrets que, per a molts visitants de l'exposició, han evocat records de la seva infantesa. Ermites, esglésies, ponts i fonts ocupen la major part de les reproduccions. Els Gausacs també tenen representació a través de la reproducció d'un castell.

El maquetista Jordi Roca, que va rebre el Premi Ciutat de Sant Cugat 2009, ha alertat que cal treballar més per preservar el patrimoni arquitectònic de la ciutat.

Jordi Roca

Ara fa un temps han tirat coses a terra i les han fetes malbé. També darrerament s'han arrencat arbres per edificar.




De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha assistit a la inauguració, ha assegurat que la ciutat necessita persones com Roca mantenir la seva activitat cultural.

Mercè Conesa

Ens hem de sentir orgullosos que ciutadans com Jordi Roca vulguin col·laborar en l'activitat cultural de la ciutat.




Totes les maquetes de l'exposició estan relacionades amb Sant Cugat excepte la de l'església romànica de Bernui, situada al Pallars Sobirà, un indret al qual Roca se sent molt lligat per vincles personals. L'exposició tancarà les seves portes l'últim divendres de l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.