La Guitza analitza l'estat actual del periodisme a través del model de 'La Directa'


  • Comparteix:

Nico Gupo en un moment de la xerrada a La Guitza

Nico Gupo en un moment de la xerrada a La Guitza

El periodista Nico Gupo, del setmanari 'La Directa', ha avaluat el món de la comunicació i del periodisme en particular. Gupo ha afirmat que el periodisme es troba en un punt d'inflexió que l'ha de fer reflexionar cap a on anar. El Casal Popular La Guitza ha acollit la xerrada aquest dissabte al vespre.

El setmanari 'La Directa' és un dels 'mitjans de contrainformació' dels Països Catalans i es va crear fa sis anys. Té un sistema assembleari i hi col·laboren més d'una setantena de persones. Des de fa uns mesos, el setmanari complementa la seva informació a través de la web SetmanariDirecta.info que, segons el periodista Nico Gupo, els exigeix immediatesa i hi ofereixen una versió reduïda de les seves notícies que posteriorment amplien al setmanari.

El periodista Nico Gupo també ha analitzat la xarxa social Twitter com a complement de la informació periodística, ja que mitjançant les xarxes ' es pot estar informat de tot i no conèixer de res'.

Nico Gupo

Twitter és una xarxa social que els mitjans poden aprofitar bé. Serveix per dir coses en concret però no per donar informació i per explicar el què passa a la gent.




A més, Gupo ha lamentat el tancament de mitjans de comunicació que s'està produint recentment.

Nico Gupo

És un gran problema a àmbit informatiu, sobre tot pels diaris, que és on surt molta informació per televisió i ràdio i és on més es treballa la informació.







El periodista ha valorat el futur del periodisme com a incert, ja que tot està canviant molt ràpid. Tot i així, ha assegurat que el periodisme no desapareixerà si els periodistes ho volen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.