'Hedda Gabler' desconcerta el públic del Teatre-Auditori amb un muntatge que trasllada el clàssic a l'actualitat


  • Comparteix:

Pablo Derqui, Cristina Genebat, Àngela Jové, Ernest Villegas i David Selvas completen el repartiment

Pablo Derqui, Cristina Genebat, Àngela Jové, Ernest Villegas i David Selvas completen el repartiment

'Hedda Gabler' ha desplegat dalt l'escenari del Teatre-Auditori aquest divendres la seva força i contradiccions gràcies a un dels personatges més rics i complexos de la dramatúrgia de l'últim segle. La versió, però, de Marc Rosich i dirigida per David Selvas, ha provocat divergència d'opinions. El director ha optat per apropar la peça als nostres dies jugant també amb elements audiovisuals. Reviu l'espectacle a Cugat tv

Les interpretacions dels protagonistes de 'Hedda Gabler' han submergit el públic dins la complexitat del món plantejada per un dels grans dramaturgs de la història, el noruec Henrik Ibsen.

Entre els elements més aplaudits, l'aposta per apropar el clàssic a l'actualitat i un treball actoral capaç de dibuixar uns caràcters, sovint, portats a l'extrem. Laia Marull ha estat l'encarregada d'encarnar a la protagonista.

Públic

M'ha agradat molt l'obra i l'adaptació. / És un muntatge molt dur. / Pensava que Laia Marull seria més explosiva.



Tot i que l'aposta de direcció ha passat per deixar gairebé intacte el text, el seu director, David Selvas, assegura que no han pretès fer arqueologia teatral sinó donar vida a un personatge que podria ser qualsevol de nosaltres. El secret per Selvas és que dalt l'escenari no parin de passar coses.

David Selvas

Hem intentat donar-li vida des de la nostra mirada. Hedda Gabler podria ser la nostra veïna.




El muntatge, de gairebé dues hores de durada, s'ha emmarcat dins el Dia Internacional de la Dona i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.