ICV-EA homenatja la figura de Vazquez Montalbán amb una conferència de Borja de Riquer


  • Comparteix:

L'acte tindrà lloc a dos quarts de vuit a la casa de Cultura.

L'acte tindrà lloc a dos quarts de vuit a la casa de Cultura.

El grup municipal d'Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternati ret aquesta tarda un homenatge a Manuel Vázquez Montalbán. La Casa de Cultura acollirà una xerrada a càrrec de l'historiador sancugatencs Borja de Riquer, amic personal de Montalbán i José Luis López Bulla, diputat d'iniciativa i també amic personal de qui va ser un dels grans referents literatis i intel·lectuals de les esquerres.

El grup local d'Iniciativa a Sant Cugat celebrarà a partir de dos quarts de 8 un homenatge al periodista i escriptor Manuel Vázquez Montalbán, que sovint havia col·laborat amb la formació ecosocialista santcugatenca participant en xerrades i conferències. Borja de Riquer i José Luís López Bulla, amics personals de Montalbán, versaran la figura de l'escriptor. Conxa Martínez, membre d'Iniciativa, ha explicat l'objectiu de l'acte d'avui:

Conxa Marfínez

Pretenem reivindicar la figura de Montalbán, una persona d'esquerres, coherent, que ha estat un referent per la política i per la literatura


L'homenatge, que presentarà el president d'Iniciativa, Joan Balada, comptarà també amb una lectura de poemes a càrrec de Dolors Vilarasau. A més, la llibreria Paideia farà una exposició de la bibliografia de Vázquez Montalbán a la mateixa Casa de Cultura.

Manuel Vázquez Montalbán es va convertir en un dels forjadors de l'opinió pública després del franquisme mitjançant la combinación entre assaig i la novel·la policíaca. A banda, és autor també de poesia, així com d'obres teatrals. Va ser membre del comitè central del PSUC i el 91 va rebre el Premio Nacional de Narrativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.