Pessarrodona explica la vida i l'obra de Ferrater a la Canals-Galeria d'Art


  • Comparteix:

Pessarrodona acompanyada de Bonet i Canals

Pessarrodona acompanyada de Bonet i Canals

Un viatge per la vida i l'obra de Gabriel Ferrater a través dels ulls de Marta Pessarrodona. Aquest és l'acte que ha protagonitzat aquest dijous la poetessa santcugatenca a la Canals-Galeria d'Art dins del cicle 'Berenar amb...'. Pessarrodona ha descobert el vessant més personal de Ferrater subratllant la intel·ligència i la novetat que va suposar l'obra de Ferrater en el panorama poètic català dels anys seixanta del segle passat.

Coincidint amb la setmana que el poeta nascut a Reus faria 90 anys, Marta Pessarrodona ha protagonitzat la xerrada organitzada per la galeria Canals. La poetessa d'origen egarenc ha explicat que la primera trobada personal amb Ferrater es va produir amb el premi Carles Riba de l'any 1967. Ferrater era un dels membres del jurat i va apostar per l'obra de Pessarrodona que finalment no va guanyar. Posteriorment Ferrater va anar a Terrassa per conèixer l'autora d'aquella peça que li havia agradat tant. Pessarrodona ha destacat que quan va començar la seva relació amb Ferrater aquest gairebé havia tancat la seva producció poètica. Tot i així, la poetessa santcugatenca ha valorat el significat de l'obra de Ferrater.

Marta Pessarrodona

Va aportar molta intel·ligència i la novetat de la seva temàtica. I això té valor.



L'acte ha comptat amb la presència del doctor en Ciències Matemàtiques per la UB i amic personal de Ferrater, Eduard Bonet.

Marta Pessarrodona, Premi Nacional de Literatura i Creu de Sant Jordi, ha estat lectora d'espanyol a la Universitat de Nottingham i ha traduït obres de Virginia Woolf, Doris Lessing i Simone de Beauvoir, entre d'altres. També és biògrafa de Mercè Rodoreda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.