Les galeries mostren durant 'La Festa de l'Art' el seu compromís amb la cultura local


  • Comparteix:

Moment de la visita guiada a la Canals Galeria d'Art

Moment de la visita guiada a la Canals Galeria d'Art

Els espais Canals Galeria d'Art, La Galeria i la Sala Rusiñol han tret pit aquest dissabte a la 'Festa de l'art a les galeries 2012', que ha donat a conèixer l'activitat de les galeries professionals en una conjuntura econòmica difícil. A la mostra de qualitat i foment participatiu que han ofert les galeries davant aquesta situació, la resposta de la ciutadania ha estat, enguany, tímida. Tot i així, la barreja de manifestacions artístiques ha estat la protagonista de la cita, que està impulsada per l'Institut Català de les Indústries Culturals i es desenvolupa conjuntament amb altres espais culturals catalans.

Gairebé dues setmanes després de la celebració de la 'Nit de l'Art', les galeries han comptat amb la seva nit especial. Des de les onze del matí fins a la mitjanit, diversos espais d'art locals han combinat mostres de teatre, exposicions i recitals de poesia. Una barreja que també ha recordat la figura de Gabriel Ferrater, amb la projecció del documental 'Metrònom' i una lectura pública dels seus poemes.

Els visitants, cridats per una actriu que ha fet alhora de guia del recorregut per les galeries participants, han gaudit de l'oferta artística local en un ambient d'humor. Tot i que l'afluència no ha estat tan massiva com la cita artística anterior, els galeristes han registrat un públic amb interès de compra.

Els galeristes han fet aquesta valoració del desenvolupament de la iniciativa.

Galeristes

Ho he viscut amb total normalitat. / Hem vist un públic que comenta i té interès de compra. / M'ha donat la sensació que avui ha estat més fluix que la 'Nit de l'Art'.



Enguany, la festa ha estat dedicada al silenci, ambient que ajuda a entendre millor les obres d'art, i ha comptat amb el publicitari i col·leccionista Lluís Bassat com a padrí.

De cara a properes edicions, les galeries d'art de tot Catalunya volen aconseguir que la 'Festa de l'Art' sigui tan popular com un Sant Jordi i animen el públic a comprar obres artístiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.