Estrella Morente porta avui el flamenc al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Morente és considerada una de les grans veus del panorama musical espanyol / Font: Itusozluk.com

Morente és considerada una de les grans veus del panorama musical espanyol / Font: Itusozluk.com

Estrella Morente omplirà Sant Cugat de ritmes flamencs aquest dissabte amb l'espectacle 'El flamenco abre el corazón'. La cantaora granadina i filla del també del desparegut cantaor Enrique Morente actuarà al Teatre-Auditori a les deu de la nit.

L'ambient en què va néixer Estrella Morente no podia ser més propici perquè es dediqués a la música: el seu pare, Enrique Morente, va ser i continua sent considerat un dels grans renovadors del flamenc, dos anys després de la seva mort; la seva mare, Aurora Carbonell, era bailaora; els seus oncles Antonio i José, cantaor i guitarrista respectivament; i el seu avi Montoyita, guitarrista.

L'actuació s'emmarca dins el 'Catalunya Arte Flamenco'. El director de l'espectacle, Manuel Calderón, ha explicat que la intenció és mostrar que els millors artistes de flamenc són catalans.

Manuel Calderón

Volem mostrar al món sencer que els millors artistes del flamenc són catalans.


Estrella només tenia set anys quan va cantar al costat del guitarrista Sabicas, i 16 quan va debutar davant del món als Campionats d'Esquí Alpí de Serra Nevada, a la seva Granada natal. Als 32 anys, ha col·laborat ja amb moltes personalitats del món de la música i ha guanyat diversos premis, com l'Ondas a la millor creació flamenca. El seu primer treball va esdevenir disc de platí i el segon, d'or.

La seva veu, qualificada de cristal·lina, oscil·la entre tons càlids i frases punyents i emotives. Seguint el llegat renovador del seu pare, ha combinat elements musicals de la Granada més clàssica amb tendències del flamenc dels últims temps. Tot això sense deixar d'aportar un toc únic i personal a les seves composicions.

En el concert d'aquest dissabte pujaran a l'escenari Montonyita com a guitarra, Monty com a segona guitarra, Antonio Carbonell, Ángel Gabarre i J. Enrique Morente 'Kiki' com a 'palmas' i cors, i Pedro Gabarre 'Popo' com a percussionista.

El concert tindrà una durada d'una hora i quart. Les entrades, si no es disposa de cap descompte ni abonament, costaran 42 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.