Sant Cugat reviurà la figura i obra de Salvador Espriu


Temes relacionats

Lluís Calvo: 'L'Any Espriu' vol que la cultura local tingui un paper privilegiat' (23/gen/13)


  • Comparteix:

Cartell de l''Any Espriu' / Font: Gencat.cat

Cartell de l''Any Espriu' / Font: Gencat.cat

Sant Cugat s'omplirà d'activitats per commemorar 'L'Any Espriu', coincidint amb el centenari del naixement de l'escriptor. Entitats i institucions locals, entre elles el consistori, i nacionals organitzaran exposicions, funcions teatrals, recitals poètics, produccions audiovisuals, actes i celebracions per difondre l'obra del poeta i potenciar la cultura de la ciutat. Amb aquest objectiu neix la comissió Any Espriu 2013 - Sant Cugat, que aquest dimecres participarà en el tret de sortida de les celebracions al Palau de la Música de Barcelona. La comissió local i el consistori treballaran tot l'any per omplir la ciutat d'actes i d'activitats.

El membre de la comissió local Josep Canals ha expressat a Cugat.cat el desig que Sant Cugat es converteixi en una de les ciutats amb més activitats, com va passar en la commemoració de 'L'Any Miró'.

Josep Canals

La intenció de la comissió nacional és la implicació de tota la societat. Sant Cugat pot ser el lloc que més destaqui en activitats per donar a conèixer aquesta figura cabdal.


La primera activitat en clau local és l'exposició itinerant de l'artista Neus Colet, 'Espais oberts', que es pot veure a la Galeria Carme Espinet de Barcelona. Al desembre, l'exposició es mostrarà a la Canals Galeria d'Art.

L'artista de la Floresta Josep Pla-Narbona publicarà un recull dels seus dibuixos que es distribuiran per les biblioteques i llibreries de la ciutat i de la resta del país. De la seva banda, el pintor santcugatenc Sergi Barnils dibuixarà una de les il·lustracions que s'editen de Salvador Espriu per Sant Jordi, mentre que l'editor Ramon Balasch recollirà els dibuixos i publicarà 'Ocnos i el parat esglai'.

Canals ha explicat que un dels objectius de l''Any Espriu' es fer fomentar la participació ciutadana.

Josep Canals

La intenció de l''Any Espriu' és implicar-hi tota la societat. Què millor que Sant Cugat, on la poesia i les arts visuals són tan presents?


El dia de Sant Jordi, el carrer de la Creu acollirà la marató de lectures amb el títol 'Espriu de cor i de memòria', que se celebrarà a tot Catalunya. Les lectures aniran a càrrec de ciutadans i personalitats santcugatenques.

En el marc de la 'Festa de l'Art a les galeries', la Canals Galeria d'Art organitzarà un acte poètic, literari i visual sobre l'obra de Salvador Espriu.

Durant el Festival de Poesia Catalana de Sant Cugat, 12 cantautors musicaran els poemes de l'escriptor. A més, durant l'any les escoles locals participaran en diversos actes de difusió lectora.

La comissió 'Any Espriu 2013-Sant Cugat' està formada pel locutor de Cugat.cat Joan Vallvé, l'activista cultural Roser Casamitjana, el galerista Josep Canals, el poeta Lluís Calvo, la directora de teatre Dolors Vilarasau i la tècnica de lletres de l'Ajuntament, Carolina Hernández.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.