Uns 300 cavallistes participaran en la festa del Tres Tombs aquest cap de setmana


  • Comparteix:

La festa començarà amb la missa al Monestir.

La festa començarà amb la missa al Monestir.

La tradicional festa de Sant Antoni Abat arriba aquest cap de setmana als carrers de la ciutat. Com cada any, el tret de sortida de la festa serà dissabte a les 9 del matí amb una missa solemne al Monestir. La cavalcada, en què s'espera que participin prop de 300 cavallistes, arribarà diumenge, i clourà, com és tradició, amb la benedicció dels animals, enguany a l'avinguda Francesc Macià.

La festa de Sant Antoni Abat, també coneguda com la festa dels Tres Tombs, és, amb la cavalcada de reis, l'esdeveniment que més santcugatencs aplega als carrers. Diumenge, gairebé 300 cavallistes desfilaran pels carrers de Sant Cugat, seguits de la seva comitiva. Enguany, la Penya Blaugrana Sant Cugat, que celebra els 25 anys a la ciutat, serà l'encarregada de dur la bandera del sant patró. Rosa Diaz, de la Comissió de la Festa de Sant Antoni, ens resumeix els actes centrals programats per la festa.

Rosa Díaz

La festa arrenca, com cada any, amb la missa. Hi haurà la cavalcada, la benedicció d'animals i un ball a la Unió.


A més, es manté l'esmorzar de pagès que ja es va celebrar l'any passat al Parc Ramon Barnils. Aquest refrigeri donarà pas a la cercavila de cavalls i carros d'època que recorrerà els principals carrers de la ciutat i que sortirà a les 11 del Pla de Vinyet. Mossèn Blai Blanquer serà l'encarregat de beneir els animals que portin els santcugatencs a l'avinguda Francesc Macià de Coll Favà. Diumenge a la tarda, un ball a la Unió Santcugatencs posarà el punt i final a la tradicional festa dels Tres Tombs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.