Una desena d'activitats serviran per celebrar els 20 anys de la Gabriel Ferrater


  • Comparteix:

Moment de la presentació dels actes d'aniversari

Moment de la presentació dels actes d'aniversari

La Biblioteca Central Gabriel Ferrater celebra els seus 20 anys d'activitats i ho fa amb un seguit de propostes que començaran el 17 d'abril i s'allargaran fins l'11 de maig. Exposicions, lectures, tallers i tertúlies seran els ingredients d'aquesta celebració que vol apropar els santcugatencs als autors més destacats del país.

L'escriptor Albert Sánchez Piñol serà l'encarregat d'encetar, el 17 d'abril, les celebracions amb una tertúlia literària dedicada a tots els clubs de lectura de la ciutat. La biblioteca de Mira-sol Marta Pessarodona també s'involucra en les celebracions i ho fa acollint hores del conte que se succeiran entre els dos equipaments pels volts de Sant Jordi. El 25 d'abril continuaran les propostes amb la publicació dels guanyadors del 15è Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres de secundària que tindrà lloc al vestíbul del Teatre-Auditori i comptarà amb una lectura de poemes.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, assegura que 20 anys és una efemèride a destacar i que per aquest motiu han volgut organitzar aquest seguit d'actes, tot i el moment econòmic.

Xavier Escura

Són 20 anys en els quals s'han fet moltes coses. És un aniversari que tot i les dificultats econòmiques no volem que passi desapercebut.


Els actes tenen continuïtat al maig. La biblioteca acollirà l'estrena de l'espectacle 'Monòleg-instal·lació postmoderna conceptual Carvalho contra Vázquez Montalbán'. És un muntatge dirigit per Txell Roda que compta amb el santcugatenc Joan Berlanga a la interpretació dels textos de l'escriptor mort fa 10 anys. Serà el primer cap de setmana del mes.

La poesia de Josep Vicenç Foix tindrà el seu espai amb la mostra elaborada pel grup Poètica Còdex que obrirà les seves portes el 6 de maig. És una mirada als versos de Foix des del punt de vista de sis dones artistes, entre elles la santcugatenca Marta Balaguer. El mateix dia, l'actor Jordi Bosch recitarà els versos de Gabriel Ferrater acompanyat de la música de Manel Camp al vestíbul del Teatre-Auditori.

Dimarts 7 de maig, serà el torn del monòleg 'Sobre els danys del tabac' que comptarà amb la participació del periodista Xavier Grasset. Serà a la biblioteca Gabriel Ferrater.

L'equipament cultural prepara un jornada especial per a l'11 de maig de la que els seus responsables no han volgut donar detalls però han assegurat que serà una diada completa pensada per a tots els públics plena de sorpreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.