Els santcugatencs proposen revitalitzar el patrimoni de la ciutat


  • Comparteix:

Àngels Solé fa un blanç positiu del funcionament dels debats

Àngels Solé fa un blanç positiu del funcionament dels debats

Revitalitzar el patrimoni poc conegut i aprofitar els coneixements dels nostres avis han estat algunes de les aportacions del darrer debat del Pla de Cultura de Sant Cugat, en l'eix de memòria. Els ciutadans també han suggerit que es potenciï encara més el monestir com a element divulgatiu de la història local.

Les taules de debat del Pla de Cultura de Sant Cugat han arribat al seu equador, parlant de la memòria col·lectiva dels santcugatencs i d'aquells aspectes patrimonials que s'han de fomentar.
Bona part dels assistents han coincidit en què la tercera edat és la millor font per obtenir coneixements del passat més recent de la ciutat. No obstant, altres ciutadans han advertit que el Pla de Cultura no s'ha de confeccionar des de la nostàlgia, sinó amb vistes de futur.

Altres aportacions han constatat una mancança d'estudis de recerca i investigacions sobre el patrimoni local. Escoltem, tot seguit, diverses intervencions sobre la necessitat de potenciar elements identitaris:

Santcugatencs

Els centres culturals haurien de tenir una planificació educativa


Les sessions del Pla de Cultura han comptat amb una participació regular des del seu inici ara fa dues setmanes. La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha fet un balanç positiu de l'evolució de les sessions:

Àngels Solé

Ha baixat la participació potser perquè l'exi de memòria és més minoritari


Les sessions del Pla de Cultura de Sant Cugat continuen aquesta tarda, a 2/4 de 8, a la Casa de Cultura. El debat girarà al voltant de la relació entre cultura i creació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.