Mascarell destaca l'entrega de Serra al llenguatge de la dansa tradicional


Temes relacionats

Mor Joan Serra, exdirector de l'Esbart Sant Cugat ( 4/jul/13)


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu del conseller en una visita a Sant Cugat / Font: Localpres

Una imatge d'arxiu del conseller en una visita a Sant Cugat / Font: Localpres

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat la figura de l'exdirector de l'Esbart Joan Serra com un home entregat al llenguatge de la dansa tradicional. Mascarell també ha destacat del ballarí i coreògraf, mort dijous passat, la seva tasca docent, la qual ha definit com a 'mestre de mestres'.

El conseller de Cultura ha dit de Serra que va ser un explorador infatigable de les relacions entre la gestualitat quotidiana i la festiva. En aquest sentit, ha assegurat que el coreògraf i exdirector de la Factoria Mascaró ha excel·lit com a expert en el llenguatge del moviment i de la dansa, àmbit en el qual ha desplegat una reconeguda trajectòria. Precisament, Joan Serra va ser guardonat el 1991 amb el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat.

Mascarell també l'ha definit com a 'mestre de mestres', ja que va ensenyar a centenars de docents com introduir una forma natural i lúdica de viure i sentir la dansa en la formació de milers d'infants i joves. A més, el conseller ha assegurat que va ser un home entregat a la seva família, als seus amics i a Catalunya.

Joan Serra era membre del Consell de Cultura Popular i Tradicional, màxim òrgan consultiu del departament de Cultura en aquest àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.