La poesia romanesa de Sorescu omple el pati de la Biblioteca Central


  • Comparteix:

Moment de les lectures al pati de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater

Moment de les lectures al pati de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater

La poesia de l'autor romanès Marin Sorescu ha arribat a Sant Cugat a través de la veu de l'actor Jordi Boixaderas. El pati de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater s'ha omplert per escoltar l'obra de Sorescu, que s'ha presentat en català gràcies a la traducció de Corina Oproae i Xavier Montoliu en l'antologia 'Per entre els dies'. El degà de l'Institut de les Lletres Catalanes i prologuista de l'obra, Francesc Parcerisas, ha expressat que la seva poesia sorprendrà els lectors.

Els 'Vespres al pati' han acostat l'obra del poeta romanès Marin Sorescu amb una proposta musical i recitada. La musica de Bàrbara Granados ha acompanyat l'actor Jordi Boixaderas, que ha declamat en català l'antologia 'Per entre els dies', recentment publicada en català.

El degà de l'Institut de les Lletres Catalanes i prologuista d'aquest llibre, Francesc Parcerisas, ha destacat que Sorescu sorprendrà els nous lectors i ha assegurat a Cugat.cat que no ha trobat una equivalència entre l'obra de Sorescu i autors catalans.

Francesc Parcerisas

En Sorescu és una cosa molt imaginativa, busca una metàfora, s'enfila, la desfà i aquí és on ve una part crítica o de reflexió. Després torna a reprendre la imatge inicial, fa un salt imaginatiu que és nou.


L'acte també ha comptat amb una lectura d'un poema de Marin Sorescu en romanès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.