Sant Cugat recorda amb vivències i testimonis el Ramon Barnils més proper


  • Comparteix:

Sant Cugat ha recordat l'etapa santcugatenca del periodista Ramon Barnils, la 'més madura' del comunicador, a través de vivències i experiències dels qui el van conèixer. Uns 60 amics, familiars i admiradors de Barnils s'han reunit al vestíbul del Teatre-Auditori per conèixer i redescobrir, de la mà del llibre i del documental que s'han presentat aquest dimecres, totes les facetes del periodista més 'carinyós i àcid alhora', segons els més propers.

El vestíbul del Teatre-Auditori ha acollit aquest dimecres la presentació del llibre 'Vint i Ramon Barnils' i el documental 'Barnils tal com raja' que recorda, a través d'una vintena d'amics i familiars el periodista santcugatenc desaparegut fa 12 anys.

L'autora del llibre que ha publicat Edicions Dau, Laia Altarriba, ha destacat que el text fa un retrat polièdric de totes les facetes del periodista, les conegudes i les més privades.

Laia Altarriba

És un retrat polièdric fet a través de 20 entrevistes a persones que el van conèixer i contribueixen a fer un retrat de la seva vida, de com va viure i com va treballar.


La coautora del documental, Laia Soldevila, ha expressat que l'audiovisual fa un passeig pels diversos espais que van veure néixer i créixer Barnils, com Sant Cugat i el restaurant el Mesón, i la importància del creixement com a persona del nostre municipi.

Laia Soldevila

Expliquem tota una primera part del Ramon, que es va gestionant com a periodista i persona, i com torna ja com una persona reconeguda.


El fill de Ramon Barnils i editor del llibre, Ton Barnils, ha manifestat que l'elaboració d'aquesta publicació i documental li han servit per conèixer com veien el seu pare altres persones i connectar amb alguns dels amics del seu progenitor.

Ton Barnils

Ser el fill del personatge sobre el qual es fa el llibre m'ha donat molta informació i m'ha permès accedir a molta gent que sabia que era rellevant a la seva vida que d'altra manera m'hagués estat més difícil de trobar.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que Barnils és fill de Sant Cugat i que deia les coses 'tal com eren'. Conesa ha afegit la importància del periodista en aquest àmbit.

Mercè Conesa

Era un referent a àmbit periodístic i de pensament. Som molts els santcugatencs que vam seguir les seves posicions envers allò que passava al món i a la història contemporània.


A l'acte han participat amics del periodista a Sant Cugat com la responsable del restaurant El Mesón, Carmen Rojo; l'exdirector de Cugat.cat, Xavier Fornells, i l'escultor Pep Codó. L'Ajuntament, el Grup Ramon Barnils i Edicions Dau han estat els impulsors de la trobada que ha comptat amb la col·laboració de Cugat.cat i del setmanari 'Diari de Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.