'Nabucco' de Giuseppe Verdi arriba aquesta nit al Teatre-auditori de la mà del cor Amics de l'Òpera de Sabadell


  • Comparteix:

Es tracta d'una de les òperes més exitoses de Verdi.

Es tracta d'una de les òperes més exitoses de Verdi.

Una de les grans obres del compositor Giuseppe Verdi arriba aquesta nit al Teatre-Auditori amb la representació de 'Nabucco' per part del Cor Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès. Aquesta història d'amor en quatre actes foma part de El Cicle Òpera a Catalunya.

La trama argumental de 'Nabucco' s’inspira en un text de Temistocle Solera, segons l’obra dramàtica nabucho-donosor d’Anicet Bourgois i Francis Cornu. La història que explica s’emmarca al segle 5 abans de Crist quan els babilònics van ocupar Jerusalem amb la conseqüent persecució del poble jueu. Malgrat el tarannà històric de l'obra, 'Nabucco' és per sobre de tot una història d’amor.

Com molts altres genis de la música Verdi s’inicia al món de la música de manera autodidacta. Amb tan sols 15 anys ja sabia tocar el piano sense professor i havia transcrit diverses danses, marxes i fragments d’òpera per a la orquestra local.

Malgrat la seva prodigiosa tècnica, Verdi no va ser acceptat a cap escola de música per la seva curiosa manera de tocar el piano. Quan la seva trajectòria professional estava apunt d'enfonsar-se, el músic va comneçar a treballar en el llibret de Nabucco. L'èxit que va assolir l'obra, el va portar a composar una desena d’òperes.

La representació de 'Nabucco', subtitulada en català, començarà a les 9 de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.