Jesús Ángel Prieto prepara el curtmetratge 'Ploren campanes 1714'


Temes relacionats

Prieto: ''Ploren campanes 1714' ens pot ajudar a posicionar-nos com a persones' (20/mai/14)

El nou projecte de Jesús Ángel Prieto, al 'Sant Cugat a fons' (19/mai/14)


  • Comparteix:

Prieto, durant una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa'

Prieto, durant una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa'

El realitzador audiovisual florestà Jesús Ángel Prieto ha finalitzat el rodatge del curtmetratge 'Ploren campanes 1714', una història que repassa el setge de Barcelona des de la perspectiva d'en Pau, un nen de 10 anys que fa de campaner a l'església del Pi. El projecte recorre al micromecenatge de Verkami per aconseguir els 5.100 euros necessaris per triar endavant la postproducció.

La proposta vol donar veu a la història dels ciutadans anònims en un espai comprès entre la crida a resistir del 9 de juliol del 1713 a l'11 de setembre del 1714. En aquest cas, el protagonista és en Pau, un noi de 10 anys que fa de campaner. L'espectador podrà veure una sèrie d'imatges de la seva vida quotidiana que culminaran amb l'assalt de les tropes de Felip V.

El director i guionista de la peça, Jesús Àngel Prieto, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa' que l'objectiu és redescobrir aquesta història des d'un punt de vista èpic, però narrada des del petit espai que representa un campanar.

Jesús Ángel Prieto

El repte era explicar una història èpica amb la màxima intensitat durant 10 minuts.


En la història també apareix la Gaietana, una noia de 12 anys amb qui en Pau farà amistat. El projecte està disponible a la web de Verkami per recaptar fons per a la postproducció. Les persones que hi vulguin contribuir, ho poden fer fins al 21 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.