Brugarolas: 'La sentència judicial sobre el tipus diferenciat d'IBI és injusta'


Temes relacionats

L'Ajuntament, obligat a retornar l'IBI al propietari d'uns terrenys sense edificar (22/jun/14)


  • Comparteix:

Carles Brugarolas / Foto d'arxiu

Carles Brugarolas / Foto d'arxiu

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, considera injusta la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga l'Ajuntament a retornar part de l'Impost de Béns Immobles (IBI) del 2013 i 2014 a l'empresa denunciant propietària d'uns terrenys sense edificar. La sentència anul·la els tipus diferenciats d'IBI que aplicava el consistori i que haurà de modificar de cara al 2015. Això suposarà deixar d'ingressar 1,7 milions d'euros, una quantitat que segons Brugarolas tindrà un 'impacte important' en l'economia de l'Ajuntament i que dificultarà les polítiques de repartiment de l'esforç fiscal que intenten promoure.

L'Ajuntament no té constància que cap altra empresa ni propietari hagi denunciat aquesta situació. Segons el tinent d'alcalde d'Economia, 'l'empresa denunciant s'ha agafat a un forat legal que atempta contra el sentit comú'. El TSJC ha donat la raó a aquesta empresa, que va impugnar l'aplicació del tipus diferenciat en l'IBI. Ara, l'Ajuntament haurà de tornar part de la liquidació dels IBI del 2013 i 2014 a aquesta empresa propietària de terrenys sense edificar.

Brugarolas assegura que es tracta d'una sentència injusta que beneficia els grans propietaris i impedeix un repartiment redistributiu de l'esforç fiscal.

Carles Brugarolas

Tindrà un impacte econòmic important perquè els grans propietaris de parceles sense edificar pagaven més. És una llàstima perquè voldríem repartir els esforços fiscals d'una manera més justa i això és una mesura que no ajuda.


A partir del 2015, l'Ajuntament dóna per fet que haurà de canviar l'ordenança municipal per no incorporar aquest concepte, deixant d'ingressar 1,7 milions d'euros. Brugarolas creu que aquest canvi repercutirà amb un 'impacte important' sobre l'economia de l'Ajuntament per culpa d'una sentència injusta que és provocada per un 'marc legal estatal feble'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.