El concurs d'emprenedoria social dóna lloc a tres cooperatives amb nou empleats


Temes relacionats

Sant Cugat té en actiu 11 cooperatives que generen 331 llocs de treball ( 7/jul/14)

El concurs de Cooperatives i Empreses Socials flexibilitza els seus requisits (25/jun/14)

Tres projectes guanyen el primer concurs d'emprenedoria cooperativa (26/nov/13)


  • Comparteix:

Moment de la jornada, aquest dilluns

Moment de la jornada, aquest dilluns

Els tres projectes guanyadors del 1r concurs d'emprenedoria social de l'Ajuntament s'han convertit en cooperatives amb nou persones ocupades. Les tres empreses preveuen facturar l'any vinent més de 280.000 euros i contractar vuit persones més. Són dades que s'han donat a conèixer aquest dilluns durant la Jornada 'Present i futur de les cooperatives de treball a Sant Cugat'.

El projecte municipal d'emprenedoria social ja ha donat resultats. Les tres empreses guanyadores - L'Ortiga, Sinergia 360° i Sabor Afegit - han esdevingut cooperatives i, entre les tres, donen feina a nou emprenedors, cinc dels quals procedien de l'atur. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat les oportunitats que suposa la iniciativa, sobretot per la cohesió social que genera aquest model econòmic.

Mercè Conesa

L'oportunitat que ens donarà treballar a través de les cooperatives ens donarà proximitat i saber que estem cuidant les persones.


Sabor Afegit elabora productes d'alimentació per a establiments gastronòmics i formen persones en aquest sector. Sinergia 360° ha creat una xarxa d'intercanvi de compravenda de béns i serveis a través d’una moneda social (l’eQ) que pretén facilitar l'ocupació d'aturats. L'Ortiga prepara a Can Monmany activitats de formació i educatives per dinamitzar l'agricultura ecològica i el consum de proximitat.

Els seus respectius responsables, Pablo Gurevich, Ester Ballart i Aitana Martín-Aragón, han ressaltat l'empenta i els reptes de futur que suposa el projecte.

Cooperatives

L'expectativa permet arribar a mercats més grans. / El més important ha estat l'acompanyament. / Tenim projectes que poden estabilitzar la nostra situació laboral.


La previsió és que el grup d'emprenedors incorpori aquest any una persona més, vuit el 2015 i cinc més al 2016. El 75% de les contractacions que facin procediran de la borsa de treball del Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i formaran part de col·lectius vulnerables per inserir-se laboralment. Amb relació a les facturacions, les tres cooperatives preveuen facturar enguany 99.000 euros i augmentar-les fins als 281.000 l'any vinent.

Les tres cooperatives rebran la totalitat de la subvenció, 20.000 euros, en haver assolit els objectius prèviament fixats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.