Es posen en marxa els 'Diàlegs de Santcugatribuna' per debatre un tema d'interès per les pymes de la ciutat


  • Comparteix:

Jordi Joly ha presentat aquestes dues iniciatives emmarcades en les trobades'Santcugatribuna'.

Jordi Joly ha presentat aquestes dues iniciatives emmarcades en les trobades'Santcugatribuna'.

L'Àrea de Promoció Econòmica posa en marxa els anomenats 'Diàlegs Santcugatribuna', unes trobades per discutir temes d'interès per a les petites i mitjanes empreses com ara el creixement de ciutat, la fiscalitat o les infraestructures. En format d'esmorzar, els 'Diàlegs' tenen com a objectiu reforçar les relacions i el coneixement entre les empreses implantades a Sant Cugat.

Els 'Diàlegs', que se celebren a cavall entre cada edició dels fòrums-empresarials de Santcugatribuna, pretenen arrelar la implantació de les empreses a Sant Cugat i reforçar el seu coneixement de la ciutat.

El primer dels 'Diàlegs' se celebra aquest mes d'abril per abordar el creixement futur de Sant Cugat i les seves conseqüències en el món empresarial. El tinent d'alcalde de d'Hisenda, Jordi Joly, ha explicat que interessa que els sectors econòmics que actuen a la ciutat puguin fer un intercanvi d'impressions sobre temes que afecten el municipi:

Jordi Joly

Està especailment dedicat a atraure a la petita i mitjana empresa perquè són les que necessiten més informació. Tractem els temes que els interessen com I+D, recursos, etc.


D'altra banda, la Societat de Promoció Econòmica també posarà en marxa unes jornades de portes obertes on les empreses puguin exposar i donar a conèixer els seus serveis i productes a la resta d'empreses de Sant Cugat. Amb el nom de 'Sinergies Santcugatribuna', es tracta d'una fira de caràcter sectorial, dirigida única i exclusivament a la resta d'empreses, per tal de facilitar una xarxa interna de manera que puguin fer negoci i intercanvis econòmics entre elles mateixes.

Segons Joly, amb aquestes dues noves iniciatives, sumades als fòrums-empresarials de Santcugatribuna, s'aconsegueix dinamitzar el teixit empresarial de Sant Cugat i fomentar l'intercanvi comercial i personal entre els sectors econòmics i empresarials de la ciutat:

Jordi Joly

Amb aquestes tres línies d'actuació es dóna resposta a les tres vessants de la Pro0moció econòmica: les pimes, la formació, la informació i la dinamització.


A partir d'ara el 'Butlletí Econòmic' que elabora el Departament d'Economia de la UB es presentarà en el transcurs dels 'Diàlegs Santcugatribuna'. El proper número inclourà dos nous indicadors; per una banda, s'analitzarà la qualitat empresarial de les empreses de Sant Cugat, és a dir, el seu nivell tecnològic; la concentració de la seva activitat o bé la utilització que fan de les noves tecnologies. Aquestes variables es compararan amb 19 municipis de més de 50.000 habitants de la demarcació de Barcelona.

L'altra indicador que s'inclourà en el Butlletí del primer semestre del 2004 serà l'atractivitat per la localització en el qual s'analitzarà, entre d'altres, el que ofereix Sant Cugat a les empreses que s'implanten en el terme municipal. Així es vol veure quina disponibilitat de mà d'obra qualificada hi ha a ala ciutat; quina procedència tenen els treballadors de Sant Cugat; quina disponibilitat hi ha de sòl i locals o bé quina accessibilitat es té al transport públic.

D'altra banda, Santcugatribuna ja té confirmat el pròxim convidat pel proper 30 d'abril.
Tot i que no se n'ha volgut desvetllar la identitat, sí que s'ha confirmat que segur No serà Pasqual Maragall com era voluntat de l'equip de govern. Sembla que el president de la Generalitat no ha contestat, encara, la invitació feta per l'Ajuntament. Recordem que, fins ara, aquests fòrums empresarials han portat a Sant Cugat, davant la presència de 350 empresaris de la ciutat, a l'expresident Jordi Pujol i l'exministre israelià Slomo Ben Ami.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.