L'empresa Bitchain posa en marxa un sistema de notaria digital


  • Comparteix:

Captura del portal BSign.net

Captura del portal BSign.net

BSign.net, un servei de notaria global a un cost 'ridícul', és la nova proposta de la companyia Bitchain, ubicada a EsadeCreapolis. Es tracta d'un servei de certificació de qualsevol tipus de document digital que registra autoria, data de creació i contingut, entre d'altres paràmetres.

Per un euro, es pot registrar un document a BSign.net i aquest arxiu rep un codi alfanúmeric que el fa únic i crea constància del moment de registre, el contingut i l'autoria. Això es pot fer amb qualsevol tipus de document digital amb un pes de fins a un giga.

El director tècnic Bitchain, Joaquim Fenoy, ha explicat que en un futur aquest sistema podrà oferir diverses aplicacions ja sigui com a proves davant denúncies i queixes i, fins i tot, pot tenir desenvolupaments sanitaris. Un exemple, ha dit, seria registrar l'historial mèdic d'una persona perquè aquest sigui accessible en qualsevol punt del món .

Joaquim Fenoy

Es pot posar l'historial mèdic en un codi QR perquè es pugui consultar en cas d'accident a qualsevol país. Dóna per moltíssim i, a més, a un cost ridícul.


Per utilitzar el servei, cal estar registrat a la web BSign.net i les operacions s'han de fer amb monedes bitcoins.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.