Sant Cugat, segona ciutat de Catalunya que paga més IRPF per habitant


  • Comparteix:

Vista aèria dels voltants del Monestir / Foto: HEMAV

Vista aèria dels voltants del Monestir / Foto: HEMAV

Sant Cugat és la segona ciutat del país de més d'un miler d'habitants amb una renda disponible per declarant més alta, amb 34.253 euros de mitjana per ciutadà. En renda bruta, la xifra correspon a 45.901 euros per resident. Són dades de l'estadística de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) de l'any 2013 que ha publicat l'Agència Tributària espanyola, on Matadepera apareix com el municipi català amb la renda disponible més alta amb 36.232 euros de mitjana. Per sota de Sant Cugat, hi ha ciutats com Sant Vicenç de Montalt, Sant Just Desvern i Alella.

Al Vallès Occidental, després de Matadepera i Sant Cugat apareixen a la llista Sant Quirze (37.754 euros de renda bruta i 28.738 de renda disponible mitjana), Viladecavalls (29.762 i 23.859) i Cerdanyola (29.185 i 23.424). A les cocapitals de comarca, Sabadell i Terrassa, es recullen unes dades de 25.846 i 21.101 euros i 24.918 i 20.411, respectivament.

Pinell de Brai, l'Horta de Sant Joan i Batea, tots tres a la demarcació de Tarragona, són els municipis amb la renda disponible per declarant més baixa al país. Cap d'ells no arriba als 14.000 euros de mitjana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.