CECOT critica les reformes fiscals i estudia recórrer per 'anticonstitucional' l'avançament de l'impost de societats


  • Comparteix:

Antoni Abat, durant la roda de premsa / Foto: ACN

Antoni Abat, durant la roda de premsa / Foto: ACN

El president de la patronal vallesana CECOT, Antoni Abad, ha carregat contra l''allau' de reformes fiscals que fa el govern espanyol en els seus 'divendres frenètics', en al·lusió a la reunió setmanal del consell de ministres espanyol. Segons Abad, la darrera reforma de l'impost de societats que obliga les grans empreses a l'avançament del pagament fraccionat és 'abusiu' i 'anticonstitucional'. És per això que CECOT facilitarà eines a les empreses que vulguin plantejar un contenciós i estudiarà interposar un recurs d'empara per demanar la anticonstitucionalitat de la norma.

Al mateix temps, Abad considera una 'barbaritat' el nou sistema d'informació integrada amb Hisenda, avisa de les conseqüències que pot tenir per a les petites empreses i diu que al ministeri només li ha faltat 'obligar a posar-nos un xip com tenen els animals de companyia'.

Sobre el conflicte amb Foment
Abad, que ha fet aquest dimarts roda de premsa de balanç del 2016, ha tret ferro a l'enfrontament entre la patronal i Foment del Treball, per la presumpta ingerència territorial de CECOT a àmbit català. Tot i que des de Foment s'havia apuntat l'expulsió de CECOT de la patronal catalana, Abad assegura que no hi ha cap procés obert en aquest sentit i sí, en canvi, un diàleg per 'ajustar' el que calgui en la relació entre les dues organitzacions, que està previst es reprengui la setmana que ve. Abad ha reiterat la voluntat de presentar-se a la presidència de la patronal catalana i afirma que la relació amb l'actual president, Joaquim Gay de Montellà, és 'correctíssima'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.