L'Ajuntament accelera la constitució del consorci amb La Unió per licitar les obres de remodelació


  • Comparteix:

Platea de La Unió Santcugatenca

Platea de La Unió Santcugatenca

L'Ajuntament accelerarà el procés per remodelar La Unió Santcugatenca amb el nomenament dels representants municipals en el consell general del consorci públic-privat que gestionarà l'espai. El president de l'entitat, David Pujol, ha explicat que el consistori necessita constituir amb celeritat el consorci, integrat per l'Ajuntament i La Unió, ja que ha de ser aquesta figura i no l'administració la que ha de contractar les obres, segons els serveis jurídics. Pujol ha apuntat que els treballs començaran l'últim trimestre de l'any.

El consorci es governarà a través d'un consell general integrat per sis membres en representació de l'Ajuntament, elegits pel ple municipal i que es presenten al ple d'aquest dilluns, i tres nomenats per la junta directiva de La Unió, que es decidiran aquest divendres en assemblea extraordinària.

David Pujol ha detallat el perquè de l'acceleració del procés.

David Pujol

Qui ha d'encarregar les obres és el consorci, no l'Ajuntament. Per això ara s'ha de constituir el consorci el més aviat possible per poder complir tots els terminis previstos d'inici d'obres.


Actualment, una comissió mixta, formada per membres de les dues parts, gestiona la institució a l'espera de crear el consorci, gestió pendent des del segon semestre de 2014. Constituït el Consorci Local Ajuntament-La Unió Santcugatenca, es podran licitar les obres.

El cost aproximat del projecte, que va entregar-se l'abril passat, és d'uns tres milions d'euros i la previsió és que les màquines entrin a La Unió entre finals d'estiu i finals d'any. El president de La Unió, David Pujol, no ha assegurat que l'obra estigui enllestida en aquest mandat i apunta a finals del 2019, després de dos anys de treballs.

David Pujol

Després de l'estiu començaran les obres seguríssim i amb molta sort abans que acabi l'any. Els terminis i l'objectiu és acabar el 2019.


El remodelat edifici de La Unió tindrà prop de 3.000 metres quadrats, repartits entre soterrani, planta baixa, primera i segona planta. El nou teatre oferirà 400 localitats que permetran convertir-lo en una sala diàfana per a ball, concerts i àpats institucionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.