L'alcalde diu que les finances municipals són molt limitades, malgrat que Sant Cugat sigui la ciutat amb més riquesa


  • Comparteix:

Recoder insisteix en la necessitat de fer polítiques per garantir la cohesió social

Recoder insisteix en la necessitat de fer polítiques per garantir la cohesió social

Sant Cugat és, juntament amb Matadepera, el municipi del Vallès Occidental amb un major nivell de riquesa, segons l'últim anuari de 'La Caixa'. L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha felicitat per aquestes dades, tot i que ha recordat que l'elevat nivell de renda de les famílies contrasta amb l'escassetat de les finances municipals.

Sant Cugat i Matadepera són, un any més, els únics municipis de la comarca que tenen la qualificació màxima de 10 en l'índex de riquesa, segons dades de l'últim anuari econòmic de 'La Caixa'. Això vol dir que la mitjana de renda familiar anual per habitant és superior als 13.700 euros.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que és un fet positiu que el nivell de benestar dels santcugatencs sigui, de mitjana, tan elevat, però ha remarcat que no tothom pot gaudir d'aquest nivell de renda. Per això, Recoder ha destacat la importància d'aplicar polítiques per garantir la cohesió social.

Lluís Recoder

En un cas com el nostre són molt importants les polítiques de cohesió. L'Ajuntament ha de dedicar recursos a la gent que té menys.


Segons Lluís Recoder, a més, liderar el rànquing de ciutats amb la renda per càpita més elevada pot induir a errors, com pensar que l'Ajuntament també disposa de recursos econòmics elevats.

Lluís Recoder

El fet que Sant Cugat sigui una ciutat amb una renda per càpita elevada no vol dir que les finances municipals siguin també elevades. Hem de fer front a moltes despeses amb pocs recursos.


D'altra banda, Sant Cugat és una de les poblacions de la comarca que figuren entre les poblacions de més de 50.000 habitants amb l'augment més gran en el nombre de telèfons des de l'any 1998 d'arreu de l'Estat. Sant Cugat està situat en el número 7 del rànquing total.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.