Pas endavant per a la reindustrialització del Vallès Occidental

El Consell Comarcal ha aprovat un pla de mesures i accions conjuntes amb l'horitzó al 2022


  • Comparteix:

Imatge dels representants de les 37 entitats signants / Foto: CCVO

Imatge dels representants de les 37 entitats signants / Foto: CCVO

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) ha acordat aquest dijous un nou paquet de mesures i accions concretes amb relació al Pacte per la Reindustrialització de la comarca de cara al 2018-2019. L'objectiu dels 37 signants, entre ells els 23 ajuntaments de la comarca, és treballar plegats i apostar estratègicament per la indústria com a motor econòmic.

El plenari del Consell Comarcal ha signat tres acords en relació al pacte. El primer, una estratègia conjunta per a la transformació de la indústria al Vallès amb l'horitzó en el 2022. L'acord posa la indústria i 'les activitats vinculades que genera' com a 'principal denominador comú' del territori.

En segon lloc, el plenari ha acordat un desplegament del pla d'acció 2018-2019, que concreta la feina a desenvolupar com a prioritària entre els membres del pacte. Alguns exemples són la implementació de mesures de fiscalitat, el foment de les vocacions industrials i l'impuls de la indústria 4.0, entre d'altres.

Finalment, el tercer acord fa referència al marc de col·laboració amb el Pacte Nacional per a la Indústria, amb la concreció de la feina desenvolupada amb la Direcció General d'Indústria per trobar línies estables de treball.

A més dels 23 ajuntaments de la comarca, també han signat el pacte els sindicats CCOO i UGT, les entitats CIESC, PIMEC, CECOT, les Cambres de Sabadell i Terrassa, els centres universitaris UAB, UPC, UIC i ESDI, les entitats EURECAT i LEITAT i el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.