L'increment del 7'8% de l'IBI no rep el suport dels grups de l'oposició


  • Comparteix:

Mentre que l'equip de govern assegura que és un increment necessari i moderat, l'oposició el qualifica d'abusiu

Mentre que l'equip de govern assegura que és un increment necessari i moderat, l'oposició el qualifica d'abusiu

L'increment de l'IBI en un 7'8% l'any 2005 ha estat aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern de CiU i ERC i els vots en contra de l'oposició. Mentre que l'equip de govern assegura que és un increment 'moderat' i necessari per fer front a la difícil situació econòmica que pateixen els municipis per manca de finançament, PSC, ICV i PP consideren que és un increment 'abusiu' i desmesurat.

L'increment de l'Impost de Béns Immobles ha estat un dels temes centrals del debat d'aprovació de les ordenances fiscals per a l'any 2005. La proposta de l'equip de govern es basa en una pujada del tipus impositiu del 0,85 al 0,90.

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha recordat la situació d'escanyament econòmic que pateixen els municipis per manca de finançament, i ha assegurat que l'increment de l'IBI proposat per l'equip de govern és moderat i necessari per poder oferir els serveis que necessita la ciutat.

Jordi Joly

Entenen els grans equilibris financers als quals estem sotmesos per donar resposta al dia a dia de la gestió municipal, és una proposta d'increment moderada.


Els grups de l'oposició no ho veuen però de la mateixa manera. Tots ells han coincidit a valorar aquest increment com a 'desmesurat' i 'abusiu'. Tant PSC com ICV han denunciat la manca de previsió i d'una política global d'ingressos i despeses.

El regidor socialista, Pau Calsamíglia, ha afegit a més que no es pot justificar un increment així de l'IBI per una actitud victimista segons la qual, Sant Cugat té una pressió fiscal per sota la mitjana catalana dels municipis de més de 50.000 habitants. Segons Calsamíglia, depenent dels paràmetres, aquesta comparativa pot variar molt.

Pau Calsamíglia

Aquesta actitud victimista que estem molt per sota de la resta en pressió fiscal no és certa. Estem igual o per sobre que molts municipis. No és un argument vàlid.


En el mateix sentit s'ha expressat el portaveu ecosocialista, Xavier Boix, que ha acusat CiU de practicar la irresponsabilitat política en els pressupostos dels darrers anys. Boix ha denunciat a més el mal funcionament de l'organisme de recaptació que, en els darrers anys, ha fet perdre a la ciutat 20 milions d'euros.

Xavier Boix

Se'ns ha dit que, a banda dels baixos percentatges de recpatació, teníem pendent de cobrar 20 milions d'euros, una barbaritat.


Des del PP, el regidor Rafael Enríquez, ha acusat l'equip de govern d'abusar de la capacitat legal d'incrementar l'impost, i perjudicar així les famílies santcugatenques.

Rafael Enríquez

abusar d'aquesta realitat amagant-se darrera la llei que els permet augmentar l'impost de forma desmesurada és inacceptable, i estan atacant les famílies en allò que més mal els hi fa.


El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda ha reiterat però que la pressió fiscal de Sant Cugat està per sota de la mitjana dels municipis catalans de més de 50.000 habitants i que, en tot cas, l'increment de l'IBI aplicat per l'Ajuntament és molt moderat, ja que cal sumar-hi també l'increment de l'IPC i l'actualització obligatòria del valor cadastral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.