Banc Sabadell tanca el primer semestre amb 120 milions de guanys, un 67% menys que el 2017

L'entitat ha hagut de fer front a previsions extraordinàries per un valor de 12.000 milions d'euros


  • Comparteix:

Seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

Seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

Banc Sabadell ha guanyat 120,6 milions d'euros el primer semestre d'aquest any, un 67,2% menys que en el mateix període del 2017 per provisions extraordinàries per neutralitzar la venda d'actius immobliaris per un valor de 12.000 milions d'euros. Sense aquest factor extraordinari i els costos de migració per la compra del banc britànic TSB, el benefici del banc s'ha situat en 456,8 milions d'euros, un 24,4% més.

Després de la venda d'aquests crèdits problemàtics, el pes d'aquesta cartera d'actius tòxics per valor de 12.000 milions d'euros en el conjunt del balanç s'ha situat en una ràtio de l'1,7% per contra del 4,3% que suposava en els resultats a 31 de desembre del 2017, segons consta en els comptes de l'entitat.

Després d'aquestes vendes d'actius problemàtics, la reducció d'aquesta cartera ha estat de 7.012 milions d'euros en el trimestre i de 9.547 milions d'euros en l'últim any. Amb això, el banc considera que 's'ha eliminat pràcticament l'exposició immobiliària problemàtica', cosa que tindrà un impacte positiu a partir dels resultats a partir del tercer trimestre.

Les dotacions per insolvències i altres deterioraments en el primer semestre han totalitzat 806,3 milions d'euros, un 5,4% menys que el primer semestre de l'any passat, una xifra que hagués estat de 666,8 milions d'euros sense el TSB. En aquestes provisions de 806 milions d'euros s'inclou una provisió de 92,4 milions d'euros destinades a compensar als clients de TSB més 177,1 milions d'euros per cobrir les vendes institucionals de carteres.

La ràtio de morositat s'ha reduït notablement fins a situar-se en 4,71%, 5,77 ex TSB, i cau fins el 4,5% amb la venda de les carteres.

El marge d'interessos s'ha situat a 30 de juny en 1.810,1 milions d'euros, una xifra similar a la de l'any passat, i el marge brut en 2.631 milions d'euros, el 8,8% menys, per la caiguda del resultat de les operacions financeres que retallen un 51,1% els ingressos.

La posició de capital, en termes CET 1 'fully loaded' s'ha situat en una ràtio de l'11% en el tancament del primer semestre. Després de la venda d'actius problemàtics, aquesta ràtio ha pujat fins a l'11,2%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.