El ple ha d'aprovar avui el pressupost municipal per a l'any 2005


  • Comparteix:

Finalment, i després del ebat que la setmana passada va acabar amb la suspensió del ple, avui també es presentaran les bases econòmiques del PAM

Finalment, i després del ebat que la setmana passada va acabar amb la suspensió del ple, avui també es presentaran les bases econòmiques del PAM

El ple de l'Ajuntament ha d'aprovar avui el pressupost municipal per a l'any 2005, que ascendeix a 133,5 milions d'euros, després que el passat dilluns la sessió es suspengués a causa de les divergències en una votació entre CiU i ERC. Durant el ple extraordinari també es presentaran les bases econòmiques del Pla d'Actuació Municipal per al període 2005-2007.

Aquest dilluns es porta a aprovació del ple el pressupost municipal per a l'any 2005, un pressupost que en total, ascendeix a més de 133'5 milions d'euros pel que fa a ingressos i a 132,3 milions en quant a despeses, entre Ajuntament, organismes autònoms i empreses municipals.

Segons l'alcalde, es tracta d'un pressupost 'realista' i que busca no fer més despeses que les que es podran assumir, contenir la despesa ordinària i continuar oferint a la ciutat aquells serveis que necessita. En aquest sentit, l'alcalde ha subratllat l'esforç inversor que es vol fer, amb una inversió prevista de 60 milions d'euros, el que suposa un increment del 36'5% respecte aquest any 2004.

Lluís Recoder

És un pressupost inversor. Estem parlant d'un pressupost total de 133milions d'euros. I 60 milions són s'inversió, per tant quasi la meitat es dediquen a inversions que queden per la ciutat.


Pel que fa a les àrees més afavorides en quant a inversió, es prioritza el manteniment de la ciutat, el medi ambient, les polítiques socials i, sobretot, l'habitatge públic, amb l'inici de construcció de 646 habitatges socials a diferents sectors del municipi.

També avui es presentaran al ple les bases econòmiques del Pla d'Actuació Municipal per al període 2005-2007, i que contempla una inversió total de 202,5 milions d'euros.

L'objectiu d'aquest document és determinar quines seran les actuacions que es faran durant els tres anys que queden de mandat i quines inversions s'hi destinaran per dur-les a terme. Per àmbits de gestió, les inversions més importants corresponen a l'àmbit social, sociosanitari i d'habitatge públic, que s'emporten un 73,9% del total de la inversió prevista, el que suposa 122 milions d'euros. Escoltem el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly.

Jordi Joly

La inversió més important és la socio-cultural i sanitària, amb el 73,9 % del total, no només per la construcció d'habitatge públic sinó també per nous centres cívics etc.


L'equip de govern també preveu construir 2 noves escoles bressol, finalitzar la segona fase del Museu de Sant Cugat o una fer sala de concerts per a joves. També s'ha programat la segona fase de la Ciutat Esportiva, la construcció del carril bici o un esforç important en la compra de terreny a Torre Negra per construir el futur Parc Rural.

També cal destacar inversió prevista en la millora de carrers i places de la ciutat i en la urbanització dels districtes, amb una partida de 9 milions d'euros. Pel que fa a la partida que podran gestionar els consells de districte, aquesta s'anirà incrementant en un 10% cada un dels 3 propers anys.

Recordem que tant l'aprovació del pressupost com la dació de comptes de les bases econòmiques del PAM van quedar posposades la setmana passada després que, durant la votació per decidir si el tema del Pam es deixava sobre la taula, ERC votés diferent que el seu soci de govern. Mentre que CiU va votar en contra de deixar la qüestió, els republicans van abstenir-se, fet que va portar a l'alcalde a suspendre el ple i anunciar una crisi de confiança al sí de l'equip de govern, que ja ha estat reconduïda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.