S'obre al trànsit el quart carril de l'autopista AP-7, després de 30 mesos d'obres


  • Comparteix:

Mercè Conesa diu que aquesta millora és 'insuficient' i torna a reivindicar el Quart Cinturó

Mercè Conesa diu que aquesta millora és 'insuficient' i torna a reivindicar el Quart Cinturó

Els usuaris de l'autopista AP-7 ja disposen del quart carril de circulació que ha construït el ministeri de Foment en el tram comprès entre Montmeló i el Papiol. L'objectiu d'aquesta ampliació, que ha trigat 30 mesos en acabar-se, és millorar la circulació per aquesta via i reduir els col·lapses així com millorar els enllaços amb diferents municipis. Des de l'Ajuntament de Sant Cugat han recordat que això no és suficient i que continua sent necessària la construcció del Quart Cinturó.

Després de dos anys i mig d'obres, el Ministeri de Foment ha posat en servei el quart carril de l'autopista AP-7 en el tram que va de Montmeló a el Papiol. Els treballs, que han tingut un cost total de més de 59'5 milions d'euros, han consistit en l'ampliació de la calçada de l'autopista AP-7 amb un quart carril de circulació i en la millora i creació de nous enllaços al llarg del lateral, la B-30.

Així ho ha explicat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, que ha remarcat la importància de millorar el trànsit de vehicles en una via de llarg recorregut com l'AP-7 així com de facilitar els accessos per potenciar eldesenvolupament econòmic de la zona.

Joan Rangel

L'AP-7 és una via de llarg recorregut que està fent un treball important com a millora de les comunicacions. Però sobretot una via d'aquestes característiques el que ha d'ajudar és al desenvolupament econòmic.


El delegat del govern espanyol també ha subratllat la tasca que s'ha fet per refer la connectivitat d'alguns camins i passeres que s'han reconstruït, i ha afegit que l'objectiu d'aquestes obres no ha estat tant el de permetre un increment del trànsit en aquesta autopista com el de millorar i facilitar la circulació dels 130.000 vehicles que la utilitzen diàriament.

Des de l'Ajuntament, la tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, s'ha felicitat de la millora dels accessos amb la B-30, que permeten una major permeabilitat entre banda i banda del municipi, però ha assegurat que aquesta ampliació, tot i ser un pas, no serà suficient per absorbir la demanda de vehicles. En aquest sentit, Conesa ha reiterat l'aposta del consistori pel Quart Cinturó, tot i que recordem que ERC, membre de l'equip de govern, és contrari a aquest projecte. Escoltem Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Pensem que això és una millora però que no és suficient per permeabilitzar tot el trànsit de turismes i camions. Com a Ajuntament pensem que cal valorar seriosament el tema del Quart Cinturó.


En relació a aquesta infraestructura, Rangel ha explicat que aquest és un tema que està en debat i no ha volgut fer declaracions al respecte.

Les obres d'ampliació de l'AP-7 i de millora dels accessos de la B-30 es van començar al maig del 2001 i han anat a càrrec de l'empresa Dragados, S.A.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.