El comerç apunta a la fi del confinament amb incertesa

La manca de concreció sobre el retorn a la normalitat inquieta els comerciants, que s'hauran de reinventar


  • Comparteix:

Els comerciants treballen per mantenir viva la seva activitat / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

Els comerciants treballen per mantenir viva la seva activitat / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

El comerç veu amb incertesa el desconfinament i es pregunta com seran les condicions reals per poder tornar a l'activitat. Mentre els governs comencen a planificar un retorn progressiu i escalonat a la normalitat, el sector es pregunta què passarà amb les petites botigues i quines limitacions es trobaran. Mentrestant, busquen noves fórmules per mantenir el contacte amb els clients i es preparen per a un canvi de paradigma en la venda al detall.

ESCOLTA-HO

'No només es tracta de les mesures sanitàries, també de si els clients voldran anar a comprar o no', ha assenyalat el gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, que al costat positiu apunta que no tenen notícies que cap dels associats hagi decidit no tornar a apujar la persiana. Això sí, adverteix que podria passar si quan es pugui obrir les condicions són prou bones per sobreviure, perquè no s'ha pogut avançar en una solució per pal·liar el cost dels lloguers i els ajuts 'no són suficients' perquè són en forma de préstecs per a un sector ja de per si 'força endeutat'. A més, també cal tenir en compte que a alguns comerciants no els surt a compte arrencar de nou l'activitat, ja que no poden facturar prou per compensar la pèrdua d'ajudes a causa de la situació excepcional.

Si valdrà la pena o no 'dependrà de moltes coses' i també en especial de cada sector. Per exemple, en el de moda i complements, caldria saber si serà possible emprovar-se les peces o no i com s'haurà de desinfectar per no fer malbé el producte i sense que suposi una inversió excessiva per al comerciant. O en el cas de la restauració, on les restriccions d'aforament poden fer inviables els projectes empresarials i la instal·lació de mesures protectores, com mampares, poden afectar també a l'experiència.

En qualsevol cas, els comerciants no s'han quedat quiets a casa i han activat serveis com el Whatsapp per poder recollir comandes i fer-les arribar als seus clients i comencen a fer les primeres passes en les vendes a través d'internet. Fins i tot botigues de llaminadures han posat en marxa aquest servei i es pot aconseguir gairebé qualsevol cosa que es pogués comprar abans del confinament a la ciutat. De cara al futur, Carballo ha explicat que tot passarà perquè els comerciants siguin capaços de canviar i adaptar-se a les necessitats dels clients, tant a curt com a llarg termini.


Jesus Carballo

A la roba, per exemple, com ho farem. Com t'emprovaràs la roba, quines garanties donarem, com explicarem que al comerç respectem unes condicions sanitàries determinades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.