EL PIB creix a Sant Cugat un 7% durant l'any 2003


  • Comparteix:

Les dades del sisè Butlletí Econòmic posen de manifest que l'activitat econòmica creix a Snt Cugat per sobre de la mitjana catalana

Les dades del sisè Butlletí Econòmic posen de manifest que l'activitat econòmica creix a Snt Cugat per sobre de la mitjana catalana

L'activitat econòmica va créixer a Sant Cugat un 7% durant el 2003, fet que suposa un decreixement del PIB de 0,2 dècimes respecte el 2002, tot i que es manté una tendència de creixement superior a la mitjana catalana, que se situa gairebé 5 punts per sota. Així es posa de manifest en el darrer butlletí econòmic de Sant Cugat, elaborat per la UB i corresponent a la tardor del 2004.

La taxa de creixement del Producte Interior Brut de Sant Cugat durant l'any 2003 ha estat del 7%, el que suposa un creixement molt elevat en comparació amb les taxes del conjunt de Catalunya i de l'Estat. Aquestes dades s'extreuen del sisè butlletí econòmic de la nostra ciutat i que s'ha presentat en el marc del tercer diàleg de Sancugatribuna.

El director de l'estudi, Jordi Suriñach, considera que aquesta dada és molt important per Sant Cugat, ja que creu que aquesta estimació segueix confirmant el dinamisme de l'activitat econòmica de Sant Cugat.

Jordi Suriñach

Crec que s'han de destecar aquestes taxes de creixement properes al 7%, ja que significa que aquesta estimació va confirmant que Sant Cugat segueix tenint un bon dinamisme d'activitat econòmica.


Pel que fa el nombre d'afiliats a la seguretat social al 2003, el butlletí indica que la xifra se situa en 36.208 persones, el que suposa un increment de 5,8% respecte l'any anterior. En el cas de l'atur segons Suriñach, se situa en paràmetres d'atur tècnic, és a dir, que tan sols és del 4,3%.

Amb tot però, el director de l'informe ha volgut destacar que encara que aquestes dades suposen un gran diferencial amb les del conjunt de Catalunya i de les de la resta de l'estat, tampoc no es pot fer una comparació real entre una economia local i l'economia catalana, ja que l'àmbit geogràfic és molt diferent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.