Sant Cugat, la ciutat amb PIB per habitant més alt

Sant Cugat i Santa Coloma de Gramenet són els municipis on menys ha crescut el PIB de 2020 a 2021


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del Monestir de Sant Cugat / Foto: Lali Puig

Imatge d'arxiu del Monestir de Sant Cugat / Foto: Lali Puig

Sant Cugat va ser l'any passat el municipi català de més de 50.000 habitants amb el producte interior brut (PIB) per habitant més alt. Al terme municipal, el PIB és de 5.092,6 milions d'euros, 54.100 per habitant. Són dades avançades del 2021 facilitades per l'Institut Català d'Estadística (Idescat), que també posen de manifest que Sant Cugat és la segona ciutat on el PIB ha crescut menys en comparació a 2020: un 6,9%, mentre que el creixement mitjà a Catalunya va ser del 8,4%.



D'aquesta manera, Sant Cugat recupera una inèrcia ascendent que es va veure entorpida l'any 2020, marcat per la crisi de la Covid-19.



Segons les dades de l'Idescat del 2021, el Prat de Llobregat (11,1%), Granollers (10,6%) i Tarragona (10%) són els municipis de més de 50.000 habitants que més van créixer l'any passat en PIB. Tot i això, el document apunta que la majoria de municipis encara no van assolir els registres prepandèmia.

Així mateix, Sant Cugat del Vallès (6,9%) i Santa Coloma de Gramenet (6,2%) van ser les ciutats amb augments menys accentuats el 2021. Cal apuntar que, si Sant Cugat és el municipi de més de 50.000 habitants amb el PIB per habitant més alt (54.100 euros), Santa Coloma es troba al capdavall de la classificació, amb 12.100 euros per habitant.



Les dades facilitades per l'Idescat fan un avançament de 2021 i, per tant, són unes xifres que encara podrien patir alguna modificació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.