Una empresa de Sant Cugat guanya el tercer premi en els guardons d'il·luminació més importants del món


  • Comparteix:

Artecluminotecnia ha dissenyat la il·luminació del Passeig Óval de Terol

Artecluminotecnia ha dissenyat la il·luminació del Passeig Óval de Terol

L'empresa santcugatenca Artecluminotecnia ha guanyat el tercer premi dels Lighting Design Awards, els guardons d'il·luminació més importants del món, pel disseny de la il·luminació del Passeig Óval de Terol. És el primer cop que l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació destaca un projecte català entre els millors del món.

La il·luminació dels 4.500 metres del Passeig Óval de Terol, dissenyat per l'estudi Artecluminotècnia de Sant Cugat, ha merescut el premi 'Award of Merit', tercer premi en importància en la categoria d'il·luminació exterior, atorgat per l'Associació Internacional de Dissenyadors d'Il·luminació. Es tracta d'un disseny basat en un joc de llums en murs i façanes, amb un nexe lumínic entre els dos nivells que conformen el recinte. En el projecte premiat han participat l'arquitecte britànic David Chipperfield i el despatx barceloní B720 Arquitectura. Maurici Ginés, director de l'estudi, ha recollit el guardó a la Universitat de Columbia de Nova York i s'ha mostrat molt satisfet perquè el projecte premiat és públic.

Maurici Gines

A nivell professional, és molt important perquè el projecte és públic i els altres eren privats i comptaven amb un pressupost molt més elevat de realització del projecte.


El premi té un valor especial si es té en compte que l'estudi de Sant Cugat està format per només set treballadors, mentre que els premiats acostumen a ser empreses grans de 40 o 50 professionals. Maurici Ginés ha volgut destacar que a Catalunya es dóna poca importància a la il·luminacció artificial.

Maurici Ginés

Aquí el nivell és molt fluixet perquè no tenim cultura d'il·luminació artificial, en tenim d'il·luminació natural per les tendències arquitectòniques. Però en llum artificial estem a 10 o 15 anys d'altres països.


Artecluminotecnia ha realitzat la il·luminació de diversos punts de la nostra ciutat, com la muralla del Monestir, les places de l'Om i del Coll i la Plaça Josep Playà de La Floresta. Actualment, l'estudi treballa en un projecte a Carcassona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.