Sant Cugat oferta més d'un centenar d'immobles per sobre el milió d'euros

Valldoreix és la zona on més cases de luxe estan en venda


  • Comparteix:

Imatge d'una de les ofertes publicades a Idealista / Foto: Idealista (Espígul)

Imatge d'una de les ofertes publicades a Idealista / Foto: Idealista (Espígul)

Uns 150 immobles es venen a Sant Cugat a un preu que supera el milió d'euros. Segons els anuncis publicats al portal Idealista, es tracta majoritàriament d'habitatges unifamiliars, tot i que també hi ha pisos amb aquest preu milionari. Valldoreix és la zona del municipi que més immobles en venda d'aquestes característiques agrupa, seguida de la zona de l'Arxiu Nacional de Catalunya i el Golf Sant Cugat. L'habitatge més car que es publicita en aquest portal costa 6 milions d'euros.

Es tracta de la masia de Can Cabassa, situada a Mira-sol i que fins fa uns anys havia acollit un restaurant. De fet, també es va posar sobre la taula una iniciativa municipal per preservar la masia, construir-hi habitatge assequible i ubicar-hi una residència d'estudiants. El projecte va quedar aturat el mandat anterior, sense que l'Ajuntament s'hagi posicionat de nou sobre les seves intencions ni si existeix algun acord amb la propietat.

Imatge de l'anuncia de la Masia de Can Cabassa

Imatge de l'anuncia de la Masia de Can Cabassa / Foto: Idealista (AP)


A banda d'aquest immoble peculiar, no només pel preu, a Sant Cugat hi ha altres tres habitatges que es venen per sobre dels tres milions d'euros. El més car, amb un preu de venda de 3,8 milions d'euros, és una casa unifamiliar independent a la zona de Can Trabal. Segons consta a l'anunci, es tracta d'un habitatge de tres nivells construït al 1972 per l'arquitecte Jordi Bonet.

Imatge de l'habitatge fet per l'arquitecte Jordi Bonet

Imatge de l'habitatge fet per l'arquitecte Jordi Bonet / Foto: Idealista (Engel & Volkers)


Els altres dos habitatges per sobre dels 3 milions d'euros s'ubiquen a la zona del Golf (3,4 milions d'euros) i de l'Arxiu (3,7 milions d'euros). De fet, aquestes dues àrees apleguen un gran nombre d'immobles milionaris, juntament amb Valldoreix. En gran part es tracta d'habitatges unifamiliars amb terreny i piscina. Tot i això, les zones de l'Arxiu, l'Eixample, el Golf i Can Mates també acullen anuncis de pisos per sobre del milió d'euros. En el cas de Can Mates, aquests són d'obra nova. Del més d'un centenar d'ofertes que superen el milió, una desena són d'obra nova.

Imatge d'una promoció de Can Mates

Imatge d'una promoció de Can Mates / Foto: Idealista (Cornex Capital)


El preu

Totes aquestes edificacions superen el milió d'euros. Tot i això, el preu per metre quadrat divergeix amb grans diferències. El seu cost ve sobretot marcat per les dimensions i la ubicació.

Segons les dades del mateix portal Idealista, Sant Cugat és el segon municipi de Catalunya amb l'habitatge més car. Situa el preu del metre quadrat a la ciutat en 4.075 euros. Només té per davant Sitges, on costa 4.265 euros. Just per darrere hi ha la capital catalana: a Barcelona, cada metre quadrat costa de mitjana 4.063 euros. En la classificació estatal, Sant Cugat se situa al desè lloc. L'estudi també indica que en l'últim any el preu de l'habitatge al municipi s'ha encarit a la ciutat un 3,7%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.