Les filials d'empreses estrangeres a Sant Cugat es dupliquen en 10 anys

Al municipi hi ha ubicades 281 filials, un 91,2% més que fa una dècada


Temes relacionats

Sant Cugat lidera la facturació del Vallès Occidental ( 2/gen/24)


  • Comparteix:

Les oficines d'HP a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Les oficines d'HP a Sant Cugat / Foto: Google Maps

El nombre de filials d'empreses estrangeres ubicades a Sant Cugat ha augmentat un 91,2% en l'última dècada, segons dades d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya. Actualment, al municipi hi ha 281 filials, gairebé el doble que el 2013, quan la ciutat n'acollia 147. Algunes de les filials a Sant Cugat més destacades són HP i Boehringer Ingelheim, que es troben entre les 20 principals filials d'empreses estrangeres industrials a Catalunya per facturació.

Al Vallès Occidental, Sant Cugat aconsegueix situar-se com el principal pol d'atracció d'empreses estrangeres de la comarca. Amb les 281 filials, el municipi supera les dues capitals: Terrassa compta amb 167 filials, mentre que Sabadell en té 72.

A Catalunya, les 9.255 empreses estrangeres identificades aquest 2023 suposen un augment del 62% respecte fa 10 anys. D'aquestes filials, el 25% s'ha creat en els últims cinc anys i un 57% té presència a Catalunya des de fa més de 10 anys. L'impacte econòmic d'aquestes filials representa el 31,6% del volum de negoci global de Catalunya i el 19,5% de l'ocupació al territori. A més, el 50% d'aquestes empreses són exportadores i sumen el 52,7% de les exportacions a Catalunya. En l'últim any, s'ha identificat l'establiment de 100 noves empreses al territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.