L'acord sobre les liquidacions pendents que Sant Cugat ha de pagar a Valldoreix podria tancar-se en qüestió de dies


  • Comparteix:

L'Ajuntament i l'EMD podrien signar ja, a principis d'aquest mes, un acord sobre les liquidacions pendents que Sant Cugat ha de pagar a Valldoreix per compensar la congelació del conveni econòmic entre les dues administracions durant els darrers anys. Totes dues parts estan ultimant també els acords sobre el pacte econòmic pel 2005 i un conveni de col·laboració per tirar endavant les obres d'urbanització del barri de la Serreta.

Després de mesos de converses i negociacions, l'acord sobre el conveni econòmic entre Sant Cugat i Valldoreix sembla que enfila ja la recta final i podria signar-se en els propers dies. Concretament, s'està tancant un acord sobre les liquidacions pendents que Sant Cugat ha de pagar a Valldoreix per compensar la congelació del conveni durant els darrers anys, així com també el pacte corresponent al 2005 i un conveni de col·laboració per fer les obres d'urbanització del barri de la Serreta, a cavall entre Sant Cugat i Valldoreix.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha recordat que és important resoldre aquesta qüestió i poder denunciar l'actual conveni, que segons ha dit, és perjudicial per la ciutat. Precisament, la denuncia del conveni estava prevista en el darrer ple municipal, però davant la bona marxa de les negociacions, es va deixar el tema sobre la taula amb la voluntat d'assolir un acord en breu. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

L'hem de denunciar en defensa dels interessos del conjunt de la ciutat, i entenc que estem en un punt correcte per arribar ja a un acord en els propers dies.


De la seva banda, la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, s'ha mostrat satisfeta pels resultats de les converses, ja que segons ha assegurat, el document està pràcticament tancat i només falta resoldre algunes diferències de redactat en un fragment relatiu a les garanties legals, i que els interventors acabin de fer alguns números. Segons Turu, el resultat final serà un acord satisfactori per les dues parts.

Montserrat Turu

Satsifà l'EMD perquè es reconeix el global del deute, i a Sant Cugat perquè la proposta que ha fte l'EMD és d'un pagament diferit i una part en dinerari i l'altra amb la cessió d'algun terreny de titularitat de l'Ajuntament a Valldoreix.


La presidenta de l'EMD ha manifestat també la seva voluntat de poder portar aquests acord a ple, per tal que siguin ratificats per la Junta de Veïns de l'Entitat i el plenari de Sant Cugat i es pugui garantir així la transparència i la participació. En aquest sentit, Turu ha proposat a l'alcalde Recoder que, si es poden resoldre en breu els serrells pendents, totes dues administracions celebrin un ple extraordinari el proper dia 9 de juny i no es demori més la resolució d'aquest tema.

Cal recordar que, un cop tancats els acord sobre les liquidacions pendents, que l'EMD havia xifrat entre 1,5 i 2 milions d'euros, així com el pacte pel 2005, caldrà abordar la revisió del conveni econòmic de l'any 1996 per establir nous paràmetres que regulin, a partir d'ara, la relació econòmica entre les dues administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.