Joly confia que una reforma legislativa permeti aplicar bonificacions a l'IBI a partir del 2009


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde respon així a la FAV, que veu amb preocupació la possibilitat que al 2009 hi hagi un increment important de l'IBI

El tinent d'alcalde respon així a la FAV, que veu amb preocupació la possibilitat que al 2009 hi hagi un increment important de l'IBI

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, confia que una modificació legislativa permeti continuar aplicant bonificacions a l'IBI a partir del 2009. Les declaracions de Joly arriben després que la FAV afirmés que veu amb preocupació un possible increment de l'IBI a partir del 2009, un cop s'esgoti el termini per aplicar bonificacions.

Jordi Joly contempla que una reforma legislativa permeti continuar aplicant bonificacions econòmiques a l'IBI, tal com ha fet l'equip de govern enguany per impedir una crescuda desmesurada de l'impost. Amb la reforma, Sant Cugat podria aplicar bonificacions a partir del 2009, data límit que preveu l'actual legislació. El tinent d'alcalde també contempla reduir el tipus impositiu de l'IBI si no hi hagués cap reforma legislativa.

D'aquesta manera, Jordi Joly respon la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAV). Aquesta setmana, la FAV ha expressat la seva preocupació per un possible l'increment sobre l'IBI a partir del 2009, un cop finalitzin les mesures que l'Ajuntament ha aplicat enguany per evitar una crescuda desmesurada de l'impost.

Escoltem Jordi Joly.

Jordi Joly

Si al 2007 no poguéssim aplicar bonificacions, rebaixaríem el tipus impositiu. Ningú no s'ha de preocupar per si no podem bonificar.


Pel que fa a les crítiques de la FAV per la introducció de la taxa de residus en el rebut de l'aigua, Jordi Joly ha argumentat que totes les localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona paguen aquest impost.

D'altra banda, el tinent d'alcalde ha admès que Sant Cugat paga més per aquesta taxa que altres ciutats a causa dels reduïts índexs de recollida selectiva , tal com denuncia la FAV. No obstant això, Jordi Joly assegura que l'impacte de l'índex de recollida selectiva sobre l'impost és reduït.

Jordi Joly

Hi ha una part d'aquesta taxa que s'elabora segons els índexs de recollida selectiva, però es tracta d'un impacte reduït.


Recordem que, davant d'aquesta situació, la FAV ha reclamat que l'Ajuntament iniciï una campanya per informar els ciutadans sobre la taxa de residus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.