El ple acorda negociar la participació de l'Ajuntament al projecte Creápolis


  • Comparteix:

La moció de l'equip de govern no rep el suport de PSC i ICV-EA, que lamenten la voluntat de deixar de banda l'acord d'estudiar la conveniència de crear un parc empresarial públic

La moció de l'equip de govern no rep el suport de PSC i ICV-EA, que lamenten la voluntat de deixar de banda l'acord d'estudiar la conveniència de crear un parc empresarial públic

L'Ajuntament negociarà la possible participació del consistori amb el projecte Creápolis que construirà ESADE dins el futur campus que farà a la nostra ciutat. El ple municipal ha donat llum verda a una moció de l'equip de govern que insta a participar en la constitució de la societat que construirà aquest edifici amb una aportació d'1 milió d'euros.

El projecte Creápolis consistirà en un parc empresarial de 26.000 metres quadrats destinat a incentivar la innovació i la creativitat a les empreses. Per al tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, es tracta d'una oportunitat important emmarcada dins l'eix econòmic de la B-30 i que afavorirà nous ponts d'unió entre l'àmbit universitari i l'empresarial.

A més, la moció planteja que l'actual oferta de centres de negocis a la nostra ciutat no sembla reflectir la necessitat de promoure un parc empresarial públic, tal i com s'havia acordat estudiar en una moció aprovada el juny del 2004. És per això que l'equip de govern aposta per negociar la participació a Creápolis per mitjà d'una aportació econòmica d'1 milió d'euros.

Segons Joly, el projecte ha de permetre avançar en objectius com aprofundir en la vinculació del teixit empresarial o fomentar millors oportunitats d'ocupació i formació per als santcugatencs.

Jordi Joly

Aprofundir en una major vinculació del teixit empresarial amb la nostra ciutat, aconseguir millors oportunitats d'ocupació i de formació per als ciutadans


La moció no ha rebut el suport de PSC i ICV-EA, que han lamentat que amb aquesta proposta es deixi de banda la moció aprovada fa un any i mig per estudiar la conveniència de crear un parc empresarial públic. El regidor socialista, Jordi Menéndez, ha afirmat que aquesta moció suposa 'una humiliació innecessària'.

Jordi Menéndez

No fan cap esforç per incorporar-nos a aquest acord, és més, amb aquesta moció només ens humilien innecessàriament perquè la fan per desdir-se d'una moció aprovada anteriorment pel ple


Els socialistes han apuntat també la necessitat d'acompanyar aquesta proposta d'un informe sobre el risc econòmic i mercantil que assumeix l'Ajuntament si decideix formar part d'una societat com aquesta.

L'alcalde ha assegurat però que aquesta moció només posa de manifest la voluntat de negociar les possibilitats de participar al projecte Creápolis, i que, en tot cas, aquests informes ja es faran un cop s'acordi finalment tirar endavant aquesta participació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.