ERC pacta amb CiU les ordenances fiscals per al 2008


  • Comparteix:

El govern accepta retallar el topall de les bonificacions a les famílies nombroses

El govern accepta retallar el topall de les bonificacions a les famílies nombroses

ERC avala les ordenances fiscals del 2008 després d'introduir en la proposta de l'equip de govern una retallada en el topall de les bonificacions a les famílies nombroses. La resta de grups de l'oposició han votat en contra del projecte i han criticat l'estratègia 'erràtica' de l'equip de govern pel que fa a l'Impost de Béns Immobles (IBI), el principal tribut local.

Les ordenances fiscals per al 2008 s'han aprovat inicialment aquest dimecres en un ple extraordinari. ERC ha donat suport a la proposta de CiU, després que l'equip de govern hagi inclòs una de les seves esmenes i s'hagi compromès a assumir la resta de les propostes republicanes. El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha explicat que les esmenes del seu grup pretenien dissenyar unes ordenances fiscals més justes i progressives.

Raül Grangé

Els impostos han de ser justos, universals i progressius. En aquest sentit van les nostres esmenes.


En concret, s'ha afegit al projecte la reducció a 350 euros del topall màxim de les bonificacions en l'IBI de les famílies nombroses. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, també s'ha compromès a assumir la resta de propostes, entre les quals destaca la concessió d'ajuts als propietaris de vivendes desocupades que les registrin a la borsa de lloguer de Promusa.

La resta de grups de l'oposició han votat en contra de les ordenances. El PSC ha criticat els moviments 'erràtics' de l'equip de govern sobre l'Impost de Béns Immobles. El regidor Ferran Villaseñor ha recordat que, després de dos anys d'augments per sobre de l'IPC, l'impost ha estat subjecte fins el 2007 a bonificacions que no han permès repercutir la revisió cadastral sobre la fiscalitat de les propietats.

Ferran Villaseñor

CiU no ha tingut una línia clara sobre l'IBI. Han canviat en diferents ocasions, en una actuació erràtica.


De la seva banda, ICV-EA ha criticat els desequilibris que provoca l'estructura de l'IBI prevista per a l'any vinent, que farà que la meitat dels contribuents paguin quotes molt superiors a les de l'any passat, mentre que la resta reduiran la seva contribució. Escoltem el regidor ecosocialista Joan Calderón.

Joan Calderón

Mentre a alguns propietaris els baixarà el rebut, a d'altres se'ls apujarà molt més. Hi ha increments de fins el 20%.


El PP, en canvi, ha carregat contra la limitació de les bonificacions en l'IBI de les famílies nombroses. Berta Rodríguez considera insuficients els descomptes, que s'aplicaran fins a un màxim de 350 euros.

Berta Rodríguez

El topall de 350 euros és la 'xocolata del lloro' si ens mirem els IBIs que s'estan pagant a la ciutat.


Un cop feta l'aprovació inicial, les ordenances fiscals se sotmetran a un període d'al·legacions. L'aprovació definitiva es farà al desembre, en un nou ple municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.