Piqué anuncia a Sant Cugat que la digitalització de les televisions arribarà també als canals locals


  • Comparteix:

El ministre de Ciència i Tecnologia i president del Partit Popular de Catalunya, Josep Piqué, en un moment de la visita a l'empresa Sharp

El ministre de Ciència i Tecnologia i president del Partit Popular de Catalunya, Josep Piqué, en un moment de la visita a l'empresa Sharp

El govern estatal obrirà el gener els concursos per atorgar llicències a les televisions locals que vulguin emetre en digital. Així ho ha anunciat el ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué, durant la visita que ha fet a l'empresa Sharp de Sant Cugat, on també ha dit que el futur de les telecomunicacions passa per la desaparició dels receptors analògics.

Actualment, les televisions generalistes i algunes autonòmiques emeten digitalment, malgrat que la majoria de receptors són analògics. L'objectiu del Partit Popular, segon ha comentat Piqué, és accelerar el procés 'd'apagada analògica', moment en que tots els receptors seran digitals i que està previst per l'últim dia de 2012.

Per agilitar aquest canvi, el PP vol escampar la digitalització a tots els nivells, incloent les televisions locals. Per aconseguir-ho, l'executiu central elaborarà al gener un pla tècnic que permetrà obrir els concursos que atorgaran les llicències digitals a les emissores locals al primer semestre de 2004. Ho explica el ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué:

Josep Piqué

Les televisions locals tenen un any i mig de temps per preparar-se per a l'emissió digital.


Per avançar en matèria de telecomunicacions, el PP vol conèixer quins són els plans de les empreses per aconseguir una ràpida implantació dels receptors digitals. Per aquest motiu, Piqué ha visitat les instal·lacions de Sharp a Sant Cugat, on es produeixen televisions de cristall líquid.

Piqué ha resolt que s'ha d'augmentar la quota de receptors digitals al mercat i la col·locació d'adaptadors per aparells analògics. Tot aquest procés ha de conduir a l'objectiu final, que és l'accés a Internet des del propi televisor:

Josep Piqué

L'objectiu final de la digitalització dels receptors serà la interacció amb l'usuari, ja que podrà accedir a Internet des del seu televisor


El ministre de Ciència i Tecnologia s'ha compromès a augmentar la col·laboració amb les empreses del sector en matèria de recerca i desenvolupament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.