Avui es podria decidir si Sant Cugat és la seu de l'IET


Temes relacionats

Un nou servei de 'newsletter' informa de la candidatura de l'IET (27/mai/08)

Sant Cugat agraeix tots els suports a la candidatura per acollir l'IET (20/mai/08)

La web de promoció de Sant Cugat com a seu de l'IET ja es pot consultar en català (19/mai/08)

Els partits, satisfets amb la imatge de Sant Cugat a Brussel·les (15/mai/08)

El tinent d'alcalde d'Economia, satisfet de la visita a Brussel·les per presentar l'IET (15/mai/08)

Empreses, institucions i universitats opinen sobre les possibilitats de Sant Cugat a seu de l'IET (15/mai/08)


  • Comparteix:

La futura seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET) pot decidir-se aquest dijous. Tot depèn que en el sopar dels 27 ministres de Ciència i Tecnologia de la Unió Europea que té lloc aquesta nit s'arribi o no a un consens. En funció del resultat d'aquesta trobada, el Consell de Competitivitat de la Unió Europea anunciarà ja la candidatura guanyadora o per contra traslladarà la decisió al Consell de Caps d'Estat i Govern del 19 i 20 de juny.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, s'ha mostrat esperançat sobre les opcions santcugatenques per acollir el que pretén convertir-se en l'alternativa europea al Massachusetts Intitute of Technology (MIT) nord-americà, referent mundial en investigació.

Joly explica que les darreres setmanes s'ha intentat crear un clima el més favorable possible amb accions dirigides a la premsa internacional, amb contactes directes a l'entorn del Consell de Competitivitat i a les ambaixades europees a Brussel·les, i publicitant el suport explícit del MIT per Sant Cugat.

L'objectiu ha estat preparar el terreny perquè ara la delegació espanyola encapçalada per la ministra de Ciència, Innovació i Tecnologia, Cristina Garmendia, remati la feina.

En aquest sentit, Joly s'ha mostrat convençut de la implicació espanyola per guanyar la nominació.

Jordi Joly

Tenim molta fe dipositada amb la ministra. Té molt clar que tenim un gran projecte i que no ha de ser un repartiment polític de cartes.


Joly ha explicat que la decisió sobre la futura seu no es votarà i que com és tradició es prendrà per consens. Davant la dificultat d'arribar a aquest consens entre els 27 ministres és probable que es traslladi la decisió a la cimera de caps d'estat del 19 i 20 juny, amb totes les candidatures o ja amb unes finalistes decidides.

El tinent d'alcalde d'Economia ha valorat l'opció més favorable per la ciutat.


Jordi Joly

El més favorable és una decisió ràpida per nosaltres però si hi ha una selecció finalista que ens inclogui també seria positiu.


Joly ha mostrat la seva confiança en que la decisió que es prengui no sigui exclusivament política el que afavoriria les candidatures de l'est d'Europa. Joly ha reiterat que Europa es juga la seva futura competitivitat i que ha d'apostar per la millor candidatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.