Els proveïdors de l'Ajuntament podran cobrar en menys de 30 dies a partir del març


  • Comparteix:

L'Ajuntament es compromet a pagar els seus proveïdors en un termini màxim de 30 dies. Aquesta mesura, que entrarà en funcionament a partir del març, té l'objectiu de millorar l'eficiència administrativa del consistori i injectar liquiditat a les empreses proveïdores. En els propers dies les entitats financeres establertes a la ciutat seran convocades a un concurs d'adjudicació d'aquest servei financer, anomenat 'conforming', que permetrà a les empreses cobrar les factures amb anterioritat a la seva data de venciment.

En l'actualitat, els proveïdors de l'Ajuntament cobren de mitjana en un termini de 80 a 90 dies. El consistori considera que aquesta xifra no ajuda, en temps de crisi, a la possibilitat que els seus proveïdors tinguin liquiditat. Per això, l'equip de govern s'ha compromés a rebaixar els dies de pagament fins a 60 i fins i tot en menys de 30 dies gràcies a una operació econòmica anomenada 'conforming'.

L'alcalde, Lluís Recoder, resumeix així el compromís de l'Ajuntament.

Lluís Recoder

Ens comprometem en 15 dies a conformar les factures que entrin a l'Ajuntament i així el proveïdor podrà anar a algun dels tres bancs que guanyi el concurs públic perquè li doni els diners.


Segons Recoder, aquesta mesura significa injectar liquiditat a les empreses proveïdores en un moment on bancs i caixes tenen tancades les aixetes dels préstecs. L'alcalde afegeix que és una iniciativa que haurien de prendre altres administracions públiques del país i de l'estat.

Lluís Recoder

És una forma de que els proveïdors puguin disposar de diners i crec que és una mesura que haurien de prendre altres administracions.


Aquesta mateixa setmana el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, s'ha reunit amb les principals entitats financeres presents a la ciutat per exposar aquesta iniciativa municipal. Totes les entitats ja han confirmat que es presentaran al concurs d'adjudicació del servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.