El deute santcugatenc per càpita és el quart més alt entre les principals ciutats de Catalunya


  • Comparteix:

L'Ajuntament està endeutat en 906 euros per habitant

L'Ajuntament està endeutat en 906 euros per habitant

Sant Cugat és la quarta ciutat de més de 50.000 habitants amb el deute viu més alt. L'Ajuntament està endeutat en 907 euros per habitant, una mitjana que es troba per sota només de poblacions com Reus, Manresa i Tarragona.

El deute públic de l'Ajuntament és el quart més alt entre les poblacions del país de més de 50.000 habitants, segons dades del Ministeri d'Economia i Hisenda. És la primera vegada que aquestes dades es fan públiques en compliment de la normativa europea que obliga a calcular-ho per saber si es respecten les directrius comunitàries.

Aquestes xifres es refereixen al 31 de desembre del 2008 i al deute contret per les administracions amb les entitats de crèdit i no inclou els deutes dels ajuntaments amb proveïdors i amb persones particulars.

A finals de l'any passat l'Ajuntament devia a les entitats bancàries un total de 69 milions d'euros, que repartits entre la població censada equivalien a 906 euros per habitant. Una quantitat només superada per Reus, Manresa i Tarragona. Immediatament darrera de Sant Cugat se situen ciutats com Lleida, Castelldefels, Mataró i Rubí.

El deute bancari de la nostra ciutat amb relació al seu nombre d'habitants és més del doble que el de Sabadell, Terrassa o Viladecans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.