EDS posa fi als acomiadaments i blinda la plantilla de Sant Cugat


  • Comparteix:

Direcció i sindicats de l'empresa EDS, amb seu a Sant Cugat, han acordat posar fi a la política de reducció de plantilla que ha dut a terme en els últims mesos la multinacional nord-americana a la planta santcugatenca. El conveni pretén blindar la plantilla local, que compta actualment amb 620 treballadors.

L'empresa EDS va posar en marxa l'any 2004 un expedient de regulació de l'ocupació, argumentant que calia reduir els costos de producció. L'expedient va afectar 300 treballadors, 88 dels quals eren de Sant Cugat. L'any passat la multinacional nord-americana va dur a terme 20 acomiadaments més entre la plantilla local de forma improcedent.

Després de mesos de negociacions, comitè d'empresa i direcció han arribat a un acord que ja està en vigor i que frena l'estratègia de reducció de plantilla que s'estava duent a terme. Ho explica el màxim responsable de CC.OO. a EDS Espanya, Jordi Saladie.

Jordi Saladie

Des del moment de l'acord, no hi pot haver cap acomiadament més. La plantilla està tranquila.


Tot i així, des dels sindicats es mostren preocupats ja que l'empresa nord-americana ha anunciat la creació de 238 nous llocs de treball a la seva filial de Saragossa. El comitè d'empresa tem que aquestes noves contractacions 'a baix cost' puguin perjudicar els altres centres d'EDS arreu de l'Estat per possibles deslocalitzacions.

Escoltem Jordi Saladie.

Jordi Saladie

Ens preocupa que una baixa de Sant Cugat no es cobreixi amb un treballador de Barcelona, sinó amb un de Saragossa.


De totes maneres, amb el nou conveni la plantilla de la multinacional americana, que té 620 treballadors a la ciutat, queda blindada. Si es produissin nous acomiadaments, només podria ser en el marc d'un nou expedient de regulació i per algun problema d'organització productiva. En aquest cas, serien acomiadaments de més de 100 persones que, de moment, no es contemplen des dels sindicats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.