Treballadors i directius d'HP es rebaixen el sou per la crisi


  • Comparteix:

Seu de Hewlett-Packard de Sant Cugat

Seu de Hewlett-Packard de Sant Cugat

Treballadors i directius de la multinacional Hewlett-Packard (HP) a Sant Cugat s'han rebaixat el sou voluntàriament per fer front a la crisi i evitar acomiadaments. D'aquesta manera, se sumen a la proposta del president de la companyia que fa quatre mesos va reduir-se el sou en un 20%. Amb aquest esforç per part dels treballadors i directius es pretén reduir despeses per mantenir la competitivitat del gegant nord-americà, que ha vist com baixaven els beneficis un 17% en el darrer trimestre comptabilitzat.

La proposta demana als treballadors de la companyia un esforç voluntari per fer front a la situació econòmica. El president mundial de la companyia, Mark Hurd, ja es va reduir en un 20% el sou el febrer, juntament amb el consell directiu, que ho va fer en un 15%.

La mesura és totalment voluntària i, segons el president d'HP a Espanya i Portugal, José Antonio Paz, la companyia no acceptarà 'cap tipus de pressió ni represàlia' sobre els treballadors perquè acceptin la reducció salarial.

Tot i això, la multinacional continua presentant beneficis,1.245 milions d'euros de febrer a abril de 2009, però aquests s'han reduït un 17% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

Els ingressos d'HP van superar els 20.000 milions d'euros en aquest període, el que suposa una reducció del 3% respecte els mateixos mesos de l'any passat.

HP té 3.000 treballadors al centre de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.