El preu de l'habitatge nou a Sant Cugat tanca l'any amb un descens anual del 7%


Temes relacionats

El preu de l'habitatge a Sant Cugat s'enfila un 9% en els darrers tres mesos (16/oct/09)

Sant Cugat, sisè municipi de l'Estat espanyol amb l'habitatge lliure més car el segon trimestre ( 8/ago/09)

El preu de l'habitatge a Sant Cugat cau un 10% en els darrers tres mesos (16/jul/09)

La venda de pisos a la ciutat cau un 8% durant el primer trimestre de l'any (11/jun/09)

Sant Cugat, de nou entre els municipis amb el preu de la vivenda nova més car de l'Estat (19/abr/09)

El preu de l'habitatge a Sant Cugat contradiu la tendència general i es dispara un 7% en tres mesos (15/gen/09)


  • Comparteix:

Bloc de pisos

Bloc de pisos

El preu de l'habitatge nou a la ciutat ha baixat un 2'7% l'últim trimestre de 2009, segons dades del ministeri de Vivenda. Després de l'increment del tercer trimestre, els preus a Sant Cugat han baixat de nou i tanquen l'any amb un descens acumulat del 7% respecte el 2008. Tot i així, Sant Cugat ha experimentat un descens molt inferior a la mitjana catalana i continua sent la segona població catalana més cara, després de Barcelona.

El preu mitjà de l'habitatge lliure a Catalunya ha baixat un 6'1% el darrer trimestre de l'any passat, el que significa que el preu del metre quadrat al país se situa en 2.286 euros. En el cas de la nostra ciutat, el descens de preus ha estat inferior, passant dels 3.540 euros del tercer trimestre als 3.444 que costa actualment, amb una reducció del 2'7%.

En una perspectiva anual, en els últims 12 mesos l'habitatge lliure ha passat de costar 3.771 euros el metre quadrat a 3.444 euros. Això suposa que els preus del mercat immobiliari santcugatenc han caigut un 7% en el darrer any. El 2009 s'ha caracteritzat per una baixada constant dels preus no gaire accentuada, que només es va recuperar durant el tercer trimestre de l'any. La caiguda interanual de Sant Cugat se situa per sobre de la mitjana catalana, que és del 5'9%.

Tot i la caiguda generalitzada dels preus, Sant Cugat és la segona població catalana on el metre quadrat d'habitatge lliure és més car i la tercera de tot l'Estat espanyol, on Sant Sebastià lidera la llista amb 3.858 euros el metre quadrat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.