Més de 2.000 treballadors, afectats per expedients de regulació a Sant Cugat el 2009


Temes relacionats

Sant Cugat aporta un terç dels treballadors contractats a la comarca (18/feb/10)


  • Comparteix:

Els treballadors de Sharp estan afectats per un ERO temporal

Els treballadors de Sharp estan afectats per un ERO temporal

Sant Cugat és la ciutat del Vallès Occidental on més treballadors s'han vist afectats per Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) durant el 2009, segons xifres de la UGT. En aquest període, les empreses de la ciutat van tramitar 34 expedients que han afectat un total de 2.075 treballadors. El nombre d'expedients és inferior a altres ciutats de la comarca, però l'impacte en nombre d'empleats és superior perquè els ajustos s'han adoptat principalment a grans empreses.

Un informe del sindicat UGT del Vallès Occidental indica que 18.992 persones, quatre vegades més que l'any anterior, s'han vist afectades a la comarca per algun ERO. D'aquestes, un total de 2.075 treballen a la nostra ciutat. Sant Cugat se situa així al capdavant en nombre de llocs de treball afectats, però no en el volum d'expedients, que s'ha situat en 34, una xifra inferior a altres ciutats de l'entorn. Per exemple, Rubí ha vist com les seves empreses han tramitat durant el 2009 76 expedients, xifra que a Terrassa s'enfila fins a 115. Aquesta diferència proporcional s'explica perquè a Sant Cugat les grans empreses han estat les més afectades per regulacions d'ocupació.

El secretari comarcal de la UGT, Josep Santcristòfol, ha explicat a Cugat.cat que s'ha arribat a xifres de fa 30 anys.

Josep Santcristòfol

Algunes empreses han abusat de la situació. Però la gran part es deu a la crisi financera. Des de la crisi del 79-80 no teníem aquestes dades.


El sindicat aposta per la formació dels treballadors implicats en un expedient com a mesura per reduir la taxa d'atur. En el cas de les deslocalitzacions, motiu principal dels expedients, la UGT es fixa com a possible solució el model alemany per arrelar les empreses al territori. Santcristòfol ha destacat a Cugat.cat alguns aspectes del model empresarial alemany.

Josep Santcristòfol

Una fórmula per evitar la deslocalització és arrelar les empreses al territori. Les caixes s'haurien d'implicar en el teixit industrial.







El sector metal·lúrgic ha estat el més afectat pels expedients de regulació a la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.