Marià Galí: 'Aquesta pujada de l'IVA serà bona per reduir el dèficit, però farà retraure encara més el consum'


  • Comparteix:

Imatge de l'eix comercial de la ciutat

Imatge de l'eix comercial de la ciutat

El president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Marià Galí, creu que la pujada de l'IVA, que ha entrat en vigor aquest dijous, 'potser si que ajudarà a reduir el dèficit públic', però farà retraure el consum, i com a conseqüència els serveis i la indústria. Galí també ha remarcat que les rebaixes podrien tenir una repercussió positiva ja que els consumidors poden aprofitar els preus rebaixats per comprar, tot i que adverteix que la situació actual no afavoreix les vendes.

Aquest dijous, primer de juliol, ha entrat en vigor la pujada de l'IVA, una mesura prevista pel govern de l'Estat per reduir el dèficit públic. El tipus general ha passat del 16% al 18%, mentre que el reduït, el que s'aplica, per exemple, en l'hostaleria i en la compra d'una vivenda, passa del 7% al 8%.

En una entrevista a Cugat.cat el president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Marià Galí, ha dit que creu que la mesura farà reduir el consum i repercutirà en els serveis i la indústria.

Marià Galí

Aquesta mesura potser és positiva des del punt de vista macro-econòmic, però no ho és gens pel consum. Retraurà encara més el consum i per tant la indústria i el comerç.



Aquest dijous també han començat les rebaixes d'estiu. D'aquesta qüestió, Galí ha dit que podria tenir una bona resposta dels consumidors, per la proximitat dels preus rebaixats a les economies domèstiques, tot i que la situació actual no incentivi les compres.

Marià Galí

És una situació una mica pecul·liar. Poster els ciutadans aprofitaran els preus més pròxims a les possibilitats reals de les butxaques. Per tant poster les rebaixes tenen una sortida important.








Les rebaixes d'estiu han començat aquest dijous amb descomptes del 30% i el 50% de mitjana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.