Sant Cugat ingressarà 300.000 euros anuals menys per retornar el deute a l'Estat


  • Comparteix:

Sant Cugat ha de tornar 1.300.000 euros a l'Estat

Sant Cugat ha de tornar 1.300.000 euros a l'Estat

La devolució del deute municipal a l'Estat espanyol suposarà 300.000 euros anuals menys per a Sant Cugat en els propers cinc anys. Ho ha explicat a Cugat.cat el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, que ha matisat que l'equip de govern encara ha de verificar que la xifra del deute sigui la correcta. Joly és partidari de fer una reforma del finançament municipal basada en l'augment del control de la despesa pública per evitar situacions similars.

En cas que el càlcul del govern espanyol sigui correcte, Sant Cugat haurà de retornar 1.300.000 euros en els propers anys. Això suposarà una reducció anual del pressupost municipal de 300.000 euros. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha dit, en declaracions a Cugat.cat, que les dificultats per retornar aquests diners posen de manifest la necessitat de fer una reforma del finançament municipal per evitar altres situacions com aquesta.

Jordi Joly

S'ha de fer front a una reforma del finançament municipal. Si les arques estan tant malmeses, tenim un problema de dimensions greus.


Els alcaldes d'alguns municipis que també es veuen afectats pel deute asseguren que la seva devolució suposarà un col·lapse per les arques dels ajuntaments. L'Associació Catalana de Municipis ha organitzat per a l'octubre una marxa fins a Madrid per protestar contra aquesta situació i pressionar el govern espanyol. En l'acte, els diversos alcaldes faran una entrega simbòlica de les claus dels consistoris l'executiu espanyol.

El deute dels consistoris amb l'Estat té l'arrel en els comptes generals del 2008, quan el govern espanyol va avançar als ajuntaments i a la Generalitat més diners del compte, ja que va calcular els ingressos tributaris, procedents de l'IVA i de l'IRPF, per sobre de la realitat actual. Les administracions locals hauran de retornar aquestes quantitats en els propers cinc anys i al govern espanyol li suposen un saldo a favor de més de 5.500 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.