Aguirre Newman preveu un 'refredament' del mercat immobiliari a partir de l'any vinent


  • Comparteix:

El mercat es tornarà a refredar, segons Aguirre Newman

El mercat es tornarà a refredar, segons Aguirre Newman

La incertesa econòmica, l'augment de l'IVA a l'estiu i l'eliminació de les desgravacions fiscals frenaran l'increment en la venda d'habitatges que, fins a finals d'any, es registrarà a Sant Cugat i a l'àrea metropolitana. Aquesta és una de les conclusions d'un informe de la consultora immobiliària Aguirre Newman, que també recull un descens del 8% en els preus dels immobles a Sant Cugat durant els darrers 12 mesos.

En concret, a Sant Cugat es ven cada mes un 2% de les promocions immobiliàries, 0'2 punts més que l'any passat. Aquest increment és fruit, en bona mesura, de la reducció de preu. A Sant Cugat, això es deu a tres fets: la sortida a mercat de projectes immobiliaris amb preus més ajustats, la reducció que els promotors apliquen als pisos per incrementar les vendes i un excés d'estoc d'habitatge. No obstant això, un dels principals factors per entendre la millora en les vendes és l'eliminació de la desgravació fiscal per compra d'habitatge a partir de gener.

Segons el director d'Operacions d'Anàlisi i Investigació de Mercats d'Aguirre Newman, Pelayo Barroso, la supressió d'aquests ajuts explica l'actuació dels compradors.

Pelayo Barroso

No són nous compradors. Són persones que contemplaven comprar i es decideixen a fer el pas perquè s'acaben els ajuts.




Precisament, la supressió d'aquestes bonificacions fiscals aturarà l'increment de vendes. A part d'aquest factor, els dubtes sobre la recuperació econòmica es convertiran en el principal fre a aquesta tendència. Ho explica Barroso.

Pelayo Barroso

Cal que la situació d'incertesa acabi. Al cap i a la fi, cal estabilitat per fer la compra més important de la teva vida.



Segons la consultora immobiliària, els santcugatencs gasten una mitjana de 1.367 euros al mes per pagar la hipoteca. El treball també conclou que els promotors triguen 50 mesos a vendre els habitatges nous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.